Magazin > VIP
29 ogledov

''Petrov oče se zdi fanatičen''

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Slovenija ima talent. Pred jutrišnjim finalom o vplivu slave na otroke in mladoletnike.

Jutri bo v Hali Tivoli finale šova Slovenija ima talent. Med finalisti sta tudi sedemletna Lina Kuduzović in petnajstletni Peter Vode. Psiholog Matic Munc opozarja, da imata lahko vzpon in padec v medijskem svetu zelo negativen vpliv na odraščajočega človeka.

Lina Kuduzovi%C4%87 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Munc: Mislim, da ni iz pravega testa
“Več težav kot Lina bo s tem imel najbrž Peter Vode. Lina je še premlada, je otrok, in se ne zaveda povsem vse te fame, ki jo obkroža. Peter pa je odraščajoči moški, na katerega, kakor mi je uspelo videti, zelo pritiska njegov oče, ki mi deluje zelo fanatičen. Kot je že sam priznal, mu nikoli ni uspelo v glasbenem svetu in zdaj hoče svoje sanje izživeti prek sina. In kako se bo Peter odzval, ko mu bo prva oboževalka napisala, da se bo ubila, če ne bo z njo? Mislim, da ni iz pravega testa, da bi lahko prenesel kaj takega,”
pojasnjuje Munc, ki se mu pri vsej zadevi vpliv staršev na te mladostnike zdi ključnega pomena: “Pri Lini je zgodba drugačna. Lina je čudežni otrok in njeni starši se zdijo iskreno ganjeni ter svoje hčere ne forsirajo.”

Največji test bo medijski padec, ne vzpon
Munc pravi, da bo pri zmagovalcu šova Slovenija ima talent – otroku ali odraslemu – največji test, kako prenesti padec, in ne vzpon: “Zvezda zmagovalcev tovrstnih šovov hitro ugasne. To so instant zvezde – samo poglejte pretekle zmagovalce resničnostnih šovov, ki hodijo na vse pasje procesije, samo da jih fotografirajo, čeprav je njihova zvezda že zdavnaj ugasnila.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.