Magazin > VIP
6225 ogledov

Po težkih štirih mesecih le dobra novica za to znano Slovenko

ŠPELA HOJNIK
1/3
Marko Pigac
Cilj Špele Hojnik je pomagati ljudem.

Za Špelo Hojnik, nekdanjo tekmovalko šova Kmetija: Nov začetek in uspešno udeleženko številnih lepotnih tekmovanj, je težko obdobje. Kot smo pisali, je novembra doživela hudo prometno nesrečo, zaradi katere je še vedno vsak dan v bolečinah. Utrpela je namreč več zlomom medenice.

špela hojnik muk še ni konec ... Magazin Znana Slovenka tri tedne v bolnišnici: “Ves čas me boli”

Pretekla sobota pa je bila za Špelo kljub zdravstvenim preglavicam posebna, saj je magistrirala iz socialne gerontologije. Svečana podelitev magisterijev je potekala na visokošolski instituciji Alma Mater Europaea - Evropski center Maribor. "Zelo sem se razveselila tega dneva, za katerega sem se uredila po najboljših močeh. Visokih petk na žalost nisem mogla nositi, tako da sem šla kar v balerinkah. Dan je bil lep. Ponosna sem bila sama nase, ko sem se spomnila, koliko truda sem v to vložila v zadnjih letih.“

V vsem tem času ji je ob strani stala mentorica, ddr. Marija Ovsenik, ki je Špelina velika vzornica. "Je pomemben člen mojega izobraževanja in dosežkov. Je ženska, ki je v svojem življenju ogromno dosegla, zato je tudi moja vzornica. Rada imam ljudi, ki napredujejo in ne stagnirajo. Rada bi šla po njeni poti. Je kot lokomotiva, ki vleče vse za sabo. Vedno bo našla pot in voljo.“

Špela ima sicer tudi farmacevtsko izobrazbo, njena želja pa je delati na centru za socialno delo, saj bi rada pomagala ljudem. "Med študijem sem dobila potrditev, da sta interdisciplinarnost in celosten pristop temelj obravnave. Tega je pri nas premalo,“ pravi mladenka, ki jo sicer čaka še ena magistrska naloga, in sicer iz socialnega dela z družino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.