Magazin > VIP
17155 ogledov

Poslanka Irena Joveva z javnostjo delila svojo veliko bolečino

irena joveva Osebni arhiv
Evropska poslanka Irena Joveva sicer skrbno skriva svoje privatno življenje, kdaj pa kdaj pa lahko na njenih socialnih omrežjih vseeno zasledimo kakšno čustveno objavo, iz katere sije ljubezen, a kdaj tudi bolečina.

Tako je bilo sredi marca, ko je objavila spomin na svojo pokojno mamo. "Danes je že 15 let. Nič lažje ni. Nikoli ni. Težje je, zaboga. Vem, da veš. In vem, da si," je zapisala.

Irena je mamo izgubila manj kot tri tedne po dopolnjenem 20. letu. Njeno bolezen je spremljala od devetega leta. "Bili so vzponi in padci, toda s slednjimi se nisem znala soočati. Sploh v času najstniških let sem raje bežala v hudo uporništvo. Nisem znala drugače. Nihče mi ni rekel, da ni nič narobe z žalovanjem. Da sicer nikoli ne preneha boleti, a da to pač (lahko) postane del tvojega življenja. Danes vem, da bolje nisem znala, a sem tudi izredno hvaležna, da je bila moja mami del mojega življenja vsaj prvih 20 let," iskreno pove Irena, ki je te dni postala ambasadorka projekta Slovenskega društva Hospic – Drevo za življenje. 


Tebi v spomin drevesce posadim

V Slovenskem društvu Hospic že 28 let s podporo umirajočim, težko bolnim in žalujočim dodajajo življenje dnevom. V spomin na umrle želijo z nakupom dreves dodajati življenje tudi naravi. Proces žalovanja tako podpirajo s Parki življenja, prvi takšen je zaživel v Mozirskem gaju. "Z nakupom drevesa, ki bo posajeno v Mozirskem gaju, ki so ga močno prizadele tudi lanskoletne poplave, posameznik posadi živ spomenik dragi pokojni osebi in s tem podpre tudi okolje, naravo, sanacijo po poplavah, torej življenje samo. Nakup in zasaditev drevesa je dobra alternativa kupovanju rezanega cvetja, ikeban, vencev in plastičnih sveč. Te onesnažujejo, uničujejo in obremenjujejo naravo, drevo, ki bo posajeno v spomin na umrlega, pa bo s svojo rastjo podpiralo življenje še mnogo let," je povedal vodja projekta Drevo za življenje, Jon Kanjir.

"Drevo za življenje se mi zdi res čudovit projekt, ki sem ga z največjim veseljem podprla. Ker ni nič narobe z žalovanjem. Nasprotno! Narobe je bežati od tega, ker s tem – kako ironično – bežimo tudi od življenja samega," dodaja Joveva, ki je tudi sicer srčna podpornica različnih humanitarnih akcij, saj mesečno kar 20 odstotkov svoje plače nameni v dobrodelne ustanove in projekte.
 

Komentarjev 14
  • andrej084 14:35 28.marec 2024.

    Zanimivo, da se je sedaj, torej pred volitvami spomnila na objavo o mami. Tisti, ki res žaluje, to naredi v sebi, brez nepotrebnih objav na raznih omrežjih. Vse drugo je reklama in trkanje na duše naroda. Upam, da izvisiš, se ...prikaži več bolje bi bilo, če bi to bolečino prestajaka v Severni Makedoniji, med svojimi.

  • Puklastimiha 13:55 28.marec 2024.

    Volitve se bližajo...

  • Pierre 12:08 28.marec 2024.

    Janševi so seveda srčni in čustveni do vseh, saj upoštevajo Jezusov nauk '' ste moji otroci''