Magazin > Film & Glasba & TV
444 ogledov

Poslovil se je znan pevec, dočakal je le 52 let

Chris Cornell Profimedias
V 53.letu starosti je umrl pevec skupine Soundgarden, Chris Cornell.

Njegov tiskovni predstavnik Brian Bumbery je povedal, da je zvezdnik umrl v sredo ponoči v Detroitu. Dodal je še, da je bila njegova smrt "nenadna in nepričakovana“, zato je njegova družina v šoku. Vzrok smrti še ni znan, a policija preučuje možnost, da bi šlo za samomor.

Cornell, ki mu je bilo v resnici ime Christopher John Boyle, je najbolj znan kot pevec in pisec pesmi za skupini Soundgarden in Audioslave. Bil je tudi ustanovitelj skupine Temple of the Dog, "tribute skupine“, ki je posvečena njegovemu prijatelju Andrewju Woodu.

Izdal je tudi štiri solo albume Euphoria Morning (1999), Carry On (2007), Scream (2009), Higher Truth (2015) in Songbook (2011). Za pesem The Keeper, ki smo jo lahko slišali v filmu Oboroženi pridigar, je bil nominiran za zlatega globusa. Podpisal pa se je lahko tudi pod naslovno pesmijo filma Casino Royale, You know my name.

Bralci revije Guitar World so ga razglasili za najboljšega rock pevca, na seznamu 100 najboljših heavy metal vokalistov pa je pristal na 4. mestu (Hit Parader), na lestvici najboljših pevcev vseh časov, ki jo je objavila revija Rolling Stone, pa je zasedel 9. mesto.

Komentarjev 1