Magazin > VIP
1323 ogledov

"Prijateljstvo z Anno Wintour pustilo čustvene in psihološke brazgotine“

André Leon Talley Profimedia
Pravi, da ni sposobna "človeške prijaznosti“.

Modni novinar André Leon Talley, ki je več desetletij delal za revijo Vogue in je veljal za tesnega prijatelja urednice omenjene revije, Anne Wintour, je napisal knjigo The Chiffon Trenches: A Memoir, v kateri je brez dlake na jeziku kritiziral svojo nekdanjo šefico, ki se je že leta drži sloves, da je neizprosna in težavna. 

Ta namigovanja je Talley  v svoji knjigi potrdil. 70-letnik pravi, da je Wintour leta 2018 končala njuno prijateljstvo, ker je "prestar, predebel, premalo kul“. "Človeška prijaznost, Ne, tega ni sposobna,“ pravi.

"Imuna je na vsakogar, razen na vplivne in znane ljudi, ki se pojavljajo v Vogue. Neusmiljeno je za svoje najboljše prijatelje izbrala ljudi, ki so na vrhu posameznih področjih,“ je še dodal.

Wintour in Talley sta se spoprijateljila leta 1983, ko je dobil pri reviji službo. Kljub prijateljstvu pa mnogokrat ni bil zadovoljen z načinom, na katerega so z njim ravnali. Dal je odpoved, a Anna ga je z novo pozicijo zvabila nazaj, kljub temu da sta pokrpala prijateljstvo, pa Talley trdi, da je imela Wintourjeva ves čas težave z njegovo prekomerno telesno težo in ga je zato poskušala prepričati v hujšanje, tudi s pomočjo duhovnika in modnega oblikovalca Oscarja de la Rento.

Talley v knjigi tudi trdi, da ga je Anna izkoriščala. Za uspešen podcast naj bi dobil le 500 dolarjev na epizodo, kar se mu zdi veliko premalo, poleg tega pa je Wintour oddajo čez noč in brez razlage ukinila. 

André Leon Talley | Avtor: Profimedia Profimedia

Najbolj ponižanega pa se je novinar počutil leta 2018, ko bi moral intervjuvati znane na Met Gali, a so mu rekli, da je to delo zanj pod nivojem, v resnici pa je šlo za "hladno poslovno odločitev“. "Nenadoma sem bil za Anno prestar, predebel, premalo kul,“ je še napisal in dodal, da bi si po desetletjih prijateljstva želel, da bi mu Anna to povedala v obraz. Pravi tudi, da je zaradi Anne utrpel čustvene in psihološke brazgotine. "Vsak dan pomislim na Anno Wintour,“ je Talley, ki upa, da bo Wintour našla način, da se mu pred njegovo smrtjo opraviči, še zapisal v svojih spominih, ki se bodo zagotovo odlično prodajali.

Že poznate Joongloo?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.