Magazin > VIP
24525 ogledov

Princ George: Kate se je dolgo borila proti tej ideji, sedaj je popustila

kate middleton, princ george Profimedia
Pred princem nov izziv.

Valižanska princesa Kate o internatih nima najboljšega mnenja, saj so jo, ko je obiskovala šolo Marlborough, sošolci nadlegovali. To je bil tudi razlog, da tam ni stanovala, ampak le prihajala k pouku, poroča Celebitchy. Takšne ureditve si želi tudi za svoje otroke, še zlasti za princa Georgea, zato je vsakič, ko beseda nanesla na izobraževanje otrok, "navijala" za Marlborough. Lepotica je šolo že večkrat obiskala, z Williamom pa sta bila tudi na Etonu, kamor sta hodila oba sinova princese Diane.  Prestolonaslednik si namreč želi, da bi njegova sinova in hčerka šli po njegovih stopinjah. Ta spor je po pisanju In Touch dobil William, Kate pa naj bi bila zaradi tega močno razočarana.  

Ko sta obiskala Eton in se pogovarjala z ravnateljem, naj bi Kate po pisanju In Touch sina prijela za brado in mu pogledala v oči. Eden od komentatorjev je dejal, da je bila videti zamišljena, žalostna in zaskrbljena. "Videti je vznemirjena. Mislim, da se ne veseli, da bo njen najstarejši sin obiskoval internat," pravijo. "Kate se dolgo ni strinjala s svojim možem glede tega, da bi sina poslala stran, čeprav je to tradicija," pravi vir, ki tudi ugotavlja, da Eton velja za najprestižnejši internatov na svetu. "Kate misli, da je to, da ga pošljejo v tako zatohlo institucijo višjega sloja, v nasprotju z vsemi njihovimi prizadevanji za posodobitev monarhije. Poleg tega bo obupno pogrešala Georgea. Z Williamom se o tem prepirata že leta, zdaj je končno zmagal," še piše medij.

Kate je verjetno upoštevala sinovo željo. "Hoče biti kot oče," trdi vir. Will naj bi sina bombardiral z zgodbica iz šolskih klopi. Eton je obiskoval pet let, dvor je njegovo izobraževanje v internatu stalo 60 tisoč funtov. Princ je bil zelo priljubljen, bil je celo kapetan šolske ekipe plavalcev.

George naj bi Eton začel obiskovati čez tri leta. Dobra novica je, da se šola nahaja le 90 minut od doma družine, kar pomeni, da bi George lahko med konci tedna prihajal domov. A skrb ostaja ... "Skrbi jo, da bi Williama ostala dva otroka prav tako poslala stran. Kate se zaveda, da je to del kraljevega življenja, kljub temu je med zakonca trenutno napeto," je še razkril vir.

 

Komentarjev 4
  • Pierre 17:25 12.januar 2024.

    To je nemška družina (Saxe-Coburg) ne britanska!!! Koga briga, naj gre v navadno šolo kot drugi.

  • Majazmaja 12:08 12.januar 2024.

    Šolnina za Eton stane 16.666 k funtov na "term" in na leto so trije, torej je šolnina skoraj 50k funtov na leto. K temu je treba dodati še vpisnino, razne krožke ipd. No, pa sem naredila nalogo, ki bi jo ...prikaži več morala pisunka Ir. K., namesto da samo nameče v Google Translate - aja, ne zmore, ker niti slovenščine ne obvlada, kaj šele angleščine ...

  • Avatar Gustl
    Gustl 08:46 12.januar 2024.

    Marsovci.