Magazin > VIP
20 ogledov

Priznal boj z epilepsijo

Žurnal24 main
Pop zvezdnik Prince je prvič spregovoril o bolezni, ki je iz njega ustvarila ikono. Epilepsija, ki ga spremlja že od rojstva, je namreč tista, zaradi katere je krenil na glasbeno pot.


Prince je v enem redkih intervjujev spregovoril o svojem zasebnem življenju, med drugim je priznal svoj dolgoletni boj z epilepsijo.

Prince Rogers Nelson (kar je njegovo pravo ime) je že od majhnega doživljal napade božjasti, zaradi česar je svojim staršem povzročal mnogo skrbi. "Moja mama in oče nista vedela, kako bi mi pomagala, ampak sta naredila vse, da bi mi olajšala življenje z boleznijo," je medijem povedal Prince. O svoji bolezni ni spregovoril še nikoli, sedaj pa je končno priznal, da je bila ravno epilepsija tista, ki mu je pomagala na poti na vrh.

Zaradi svoje drugačnosti je že od majhnega uteho iskal v glasbi in igranju glasbil. Med njegovim umetniškim razvojem je kmalu prišla na plan njegova ustvarjalna stran, ekscentrična persona, zaradi katere je ustvaril nekatere najboljše pesmi vseh časov. "V začetku kariere sem svojo bolezen hotel prikriti s čimbolj udarnim pristopom. Želel sem čimbolj izstopati, biti karseda glasen in prepoznaven." In očitno mu je uspelo, saj Prince na svetovni glasbeni sceni kraljuje že več kot 30 let, trenutno pa promovira svoj najnovejši album LotusFlow3r.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.