Magazin > VIP
102 ogledov

Prva slovenska miss brez avta

Miss Slovenije 2012
1/8
Saša Despot
Potem ko smo že obupali nad tem, da bomo imeli na letošnjem izboru za Miss sveta v Mongoliji slovensko predstavnico, je v nedeljo odjeknila novica o izbrani novi miss Slovenije – Nives Orešnik, ki pa je žal postala tudi prva misica brez nagrad.

"Ne počutim se prikrajšano ne za lepotni izbor ne za prestiž," je skromno priznala novopečena nosilka najbolj prestižne lepotne titule v Sloveniji, Nives Orešnik na današnji tiskovni konferenci ob predstavitvi miss Slovenije 2012. Ali za nagrade, ki jih za letošnjo miss ni. "Za letošnjo zmagovalko nagrad ni. O tem so bila dekleta tudi že predhodno obveščena. Seveda bo prejela obleke, kozmetiko ter potovanje na svetovni izbor, ampak drugih nagrad pa ni," nam je zaupal Igor Šajn iz agencije Queen, ki je nova nosilka licence izbora za Miss Slovenije.

Vest o novi miss je sicer prišla kot presenečenje, saj so prejšnji organizatorji letošnji lepotni izbor že pred časom odpovedali. Po Šajnovih besedah pa je šlo letos zgolj za "reševanje situacije", ki je bila odgovor na prošnjo predsednice in lastnice svetovnega izbora za Miss sveta, Julie Morley, če bi lahko vseeno organizirali izbor, da ne bi naša država na tem prestižnem svetovnem tekmovanju ponovno izostala.

Najhitreje izbrana in pripravljena miss

Tako je podjetje Queen v sodelovanju z AMC Studiem "v 14 dneh naredilo nemogoče", pravi Šajn. K sodelovanju so povabili 40 deklet, od katerih so na predhodnih kastingih izbrali deset finalistk. Finalni kasting je potekal 1. julija v hotelu Austria Trend v Ljubljani, žirijo, v kateri so sodelovali Iris MulejJelka ŠajnMeri Bešlagič iz AMC Studia, Dejan NikoličIgor Šajn, Luka Luka ter Jerneja P. Zhembrovskyy, pa je najbolj prepričala temnolasa 20-letna Mariborčanka.

"Naša naslednja naloga je Nives pripraviti na izbor. Običajno imajo organizatorji za to mesec dni časa. Mi ga imamo natanko 14 dni," je še povedal Šajn o pripravah naše lepotičke, ki se že 18. julija odpravlja na svetovni izbor v Mongolijo, ter dodal: "Vendar verjamemo vanjo."

"Ne obljubljamo gradov v oblakih"

Za njeno celostno stilsko podobo bo poskrbela Zhembrovskyyjeva, ki prav tako verjame, da jim bo uspelo: "Je izredno lepo dekle, ima ogromno izkušenj kot model, se znajde. Potrudili se bomo v tako kratkem času urediti njeno celostno podobo, ki ji bo pristajala, da se bo v njej tudi dobro počutila." Tudi Nives, ki je sicer študentka slikarstva na likovni akademiji v Ljubljani, se veseli te nove življenjske izkušnje: "Mislim, da bo to ena zelo pozitivna izkušnja. Rada bi se imela lepo, spoznala čim več ljudi in zastopala Slovenijo, kot je treba," je povedala.

Sicer si novi nosilci licence za miss Slovenije v bodoče vsekakor zastavljajo višje cilje. "Dejstvo je, da projekt miss Slovenije, tak, kot je bil do zdaj, ne more več preživeti," je prepričan Šajn. "Vendar ne obljubljamo nobenih gradov v oblakih. Ne delamo si utvar, da je možno čez noč postaviti nek projekt na tisti nivo, ki si ga zasluži." Sicer ga nameravajo zastaviti na novih temeljih, Šajn pa verjame, da jim bo "s trdim delom, prilagajanjem in natančno izdelanim projektom" uspelo.

Letos so tudi prvič navezali stik s slovensko vlado, saj so želeli izvedeti, kakšne so možnosti sodelovanja pri tem projektu. Pa ne v finančnem smislu, ampak v smislu podpore, da bi država v izbranki videla možnost promocije. "Moram reči, da smo bili kar pozitivno presenečeni, ker so bili prvi odzivi pozitivni," je razkril Šajn.

Komentarjev 1
  • Oxxo 20:14 04.julij 2012.

    Uff to bi bila res katastrofa.... da Slovenija izostane na tako "prestižnem" tekmovanju, kot je izbor miss.... jaooooo