Magazin > VIP
13197 ogledov

Robert Redford izgubil sina

james redford Profimedia
James Redford je dočakal le 58 let.

Igralec Robert Redford žaluje za 58-letnim sinom Jamesom, režiserjem dokumentarnih filmov. Zanj je bil usoden rak.

Vest o njegovi smrti je razširila dobrodelna organizacija San Francisco Firefighters Cancer Prevention Foundation, ki se zavzema za gasilce, ki so zaradi svojega dela zboleli za rakom. Redford se je te problematike lotil v HBO-jevem dokumentarnem filmu Toxic Hot Seat. "Gasilci so izgubili še enega velikega zaveznika. James Redford nas je zaradi raka zapustil. Velik humanitarec, ki sta ga varnost in zdravje gasilcev močno skrbela, tako kot tudi varovanje naše narave,“ so zapisali v sporočilo, v katerem so se spomnili tudi producenta filma Toxic Hot Seat, Kirbiyja Walkerja, za katerega je bil prav tako usoden rak. "Zelo ironično, da smo lani zaradi raka izgubili Kirbyja, letos pa Jamieja,“ so zapisali in še dodali, da bo James v svojem delu živel naprej.

Robertu Redfordu so se poleg Jamesa v zakonu z Lolo Van Wagenen, s katero je bil poročen med letoma 1958 in 1985, rodili štiri otroci. Najstarejši, sin Scott, je umrl zaradi sindroma nenadne smrti dojenčka. Robertu sta tako ostali še hčerki, Shauna in Amy

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.