Magazin > VIP
23 ogledov

Sigur Rós septembra v Mariboru

Sigur Rós Lilja Birgisdóttir
5. septembra na Festival Mars v Maribor prihaja zasedba Sigur Rós, ki te dni predstavlja novi album z naslovom Valtari.

Sigur Rós se vračajo s šestim studijskim albumom Valtari, ki bo pri založbi Parlophone izšel 28. maja letos. Prvi single z naslovom Varúð lahko slišite tukaj:

 

Valtari bo izšel v različnih formatih, dvojni LP, CD in digitalni prenos, in je prvi studijski album po letu 2008, ko je izšel izjemen Með suð í eyrum við spilum endalaust. Gre za album, ki so ga vedno želeli narediti, ali pa za album, ki ga skoraj niso naredili – odvisno, kako gledamo na stvar. Leta 2011 si je zasedba skupaj z mešalcem Alexom Somersom zadala vestno forenzično nalogo – povezati raznolike sestavne dele v kohezivno in čarobno celoto. Čeprav vse skupaj zveni precej ne romantično, je rezultat vse prej kot takšen. Nekaj alkimističnega se pojavi, ko so štirje člani Sigur Rós zbrani v sobi. Dolge ure eksperimentiranja in nesentimentalnega urejanja so prinesle neverjetne rezultate. Valtari je bolj studijsko osnovan album od vseh njegovih predhodnikov, ki so se običajno rodili kar med vajami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.