Magazin > VIP
36 ogledov

Skrivnostno Salomejino silvestrovanje

Salome bo božične praznike preživela z družino na hrvaškem otoku Rabu, leto 2011 Žurnal24 main
Estradnica Salome nam je zaupala svoje spomine na praznični december in razkrila, kje se bo nahajala na najdaljšo noč v letu.

Imate kakšen poseben spomin na praznovanje iz otroštva?
Spominjam se, da sem nestrpno čakala dan pred Božičem, ko sva z mami okraševali smrekico in postavljali jaslice. Seveda je bila naša smrekica vedno največja in najlepša. Jaslic takrat ni bilo naprodaj, ker smo bili v Jugoslaviji, in videl si jih lahko izključno v cerkvi. Ker pa smo poleti turistom oddajali sobe, so nam ti priskrbeli jaslice. Spominjam se tudi, da sem eno leto s »prskalico« zažgala smrekico, ogenj pa komaj pogasila. Tega mami seveda ne bi vedela, če ji ne bi povedala.
 
Kako ste izvedeli za Božička oziroma Dedka Mraza?
Vedela sem, da je Dedek Mraz eden od domačinov z otoka Raba.
    
Kaj vam pomeni praznični december?
Bili so časi, ko je bilo decembra pravo praznično vzdušje in je imel ta mesec poseben čar. Zadnja leta tega občutka ni več, ker ljudje niso zadovoljni in to je tudi čutiti. Veliko ljudi nima denarja, težko živijo, zato tudi veselja ni več.

Ali v prazničnem času radi poslušate božične pesmi in si ogledate kakšen božični film?   
Ne, saj mislim, da je to namenjeno otrokom in mladini. Mislim, da to pripomore k prazničnemu vzdušju, čeprav tisto pravo vzdušje pričara sneg, ki pada na božično noč.
 
Kateri stvari se med prazniki težko uprete?
Maminim sarmam.

Imate radi božične nakupe?
Ponavadi nakupujem kot vsak drug dan in domov ne peljem polnih vozičkov, kot je to mogoče videti v nakupovalnih centrih.

Koliko denarja povprečno porabite za darila in ali jih sami zavijate?
Okoli 100 evrov, daril pa nikoli ne zavijam sama.

Kako boste preživeli letošnji veseli december?

To je prvi december moje princeske Kali in seveda se bom njej še posebej posvetila. Sem pa s svojo ženo in prijatelji velikokrat v centru Ljubljane, kjer pijemo kuhano vino in občudujemo okrašeno mesto.

Kje in s kom boste preživeli letošnji božič?
V krogu družine na otoku Rabu.

Kje in s kom boste na najdaljšo noč v letu?

Odhajam v Tunizijo. S kom? To naj ostane skrivnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.