Slovenija > Črna kronika
3331 ogledov

Smrt Gašperja Tiča: S krvnikom sta se nekaj časa poznala

Gašper Tič MGL
Žrtev in osumljenec sta se poznala nekaj časa.

Policija je po včerajšnjem krvavem dogodku na Trubarjevi cesti v Ljubljani, v katerem je bil ubit 44-letni Gašper Tič, izključila možnost naključnega dejanja. 

Na policiji so potrdili, da sta se Gašper Tič in osumljenec poznala dlje časa. "Preiskava je pokazala, da ni šlo za naključno dejanje. Žrtev in osumljenec sta se poznala nekaj časa," je povedala Maja Ciperle Adlešič.

20-letni osumljenec in 44-letni Gašper Tič sta se v soboto zvečer družila v Box baru v Ljubljani.  Ko sta lokal zapustila, sta skupaj odšla v stanovanje v centru Ljubljane, kjer je med njima prišlo do spora oziroma prepira. Med prepirom je osumljenec z nožem večkrat zabodel 44-letnika, ki je na kraju zaradi poškodb umrl, so sporočili s policije.

Več vbodnih ran

Kot poroča Večer, ki se sklicuje na neuradne informacije, naj bi storilec trdil, da je nož prvi pograbil Tič, nato pa sta se začela prerivati. Po poročanju Dnevnika naj bi policisti odkrili več kot deset vbodnih ran. Na policiji te informacije niso potrdili, saj obdukcija še poteka.

Do preiskovalnega sodnika v 48-urah

Osumljenec je v pridržanju in še ni bil prepeljan k preiskovalnemu sodniku, predvidoma naj bi se to zgodilo jutri zjutraj. Kriminalisti še preiskujejo kraj dogodka na Trubarjevi. "Zdaj imamo zgodbo ene strani, osumljenca in potrebno je vsako podrobnost potrditi ali zavreči," razlaga Cimperle Adlešičeva.

Osumljenec je dogodek policiji prijavil sam in tudi počakal na kraju zločina. Policisti nasilno smrt obravnavajo kot sum uboja, za kar je zagrožena kazen od pet do petnajst let zapora.

dezurni@zurnal24.si