Magazin > VIP
5295 ogledov

Svetovno znani producent v zameno za vloge hotel spolne usluge

Harvey Weinstein
Eden najbolj znanih filmskih producentov se je javno opravičili za svoje vedenje.

Harvey Weinstein se je opravičil zaradi svojega obnašanja do ženskih kolegic. "Poskušam biti boljši, a moram še veliko delati na tem," je dejal Weinstein. Nekaj časa naj bi si vzel zase in v tem času skupaj s terapevtom delal na tem, da postane boljši človek. 

Časnik The New York Times je objavil izpovedi osmih žensk, ki so producenta obtožile, da jih je spolno nadlegoval. Med njimi so njegove nekdanje asistentke, igralke - tudi Ashley Judd - in italijanska manekenka. Producentova odvetnica Lisa Bloom je dejala, da je večina navedb v članku lažnih. Weinstein je že napovedal tožbo proti časniku. 

Ashley Judd je v izpovedi zapisala, da jo je Weinstein povabil na zajtrk v svojo hotelsko sobo, nato pa od nje pričakoval masažo in to, da ga gleda med tuširanjem. Zgodilo naj bi se pred dvajsetimi leti. 

Druga ženska, ki je spregovorila, je opisala incident iz hotelske sobe. Weinstein ji je obljubljal lepo kariero v zameno za spolnost. 

Weinstein se je v preteklosti že izvensodno pogodil z ženskami, ki so ga obtožile neprimernega vedenja. Igralka Rose McGown naj bi tako dobila sto tisočakov. Producent sicer trdi, da je denar plačal, ker si je želel miru in ne, ker bi storil kaj narobe. 

Harvey Weinstein je soustanovitelj filmskega studia Miramax, pod čigar okriljem so nastali filmi, kot so Šund, Seks, laži in videotrakovi, Angleški pacient, Dobri Will Hunting in Zaljubljeni Shakespeare. Ko je Disney kupil studio, sta z bratom odprla podjetje Weinstein Company. Med njihovimi najbolj znanimi filmi so Kraljev govor, Za dežjem posije sonce in Django brez okov.

Komentarjev 2
  • Janez_53 09:27 06.oktober 2017.

    Kaj so pa pravzaprav ženske pričakovale, če jih je tip povabil v hotelsko sobo, kamor so seveda brez pomišljanja prišle??? Da jim bo bral pravljice???