Magazin > VIP
378 ogledov

Tako si bo po državniškem obisku odpočil Borut Pahor

Borut Pahor
1/2
E. H.
Predsednik republike, ki je včeraj gostil ruskega predsednika Vladimirja Putina, se je danes raje kot za počitek na kavču odločil za sprostitev na kolesu. Pohvalno, a predsedniku svetujemo, naj slušalke drugič raje pusti doma in seboj vzame čelado!

Predsednik republike Borut Pahor je sodeč po slikah, ki nam jih je poslal bralec iz Ljubljane, današnji dan po delovni soboti izkoristil za aktiven počitek. Okrepčal naj bi se z energijskimi pijačami, predsednik pa je imel poleg spremstva na kolesu še dodatni spremljevalni avto.

Ker smo v uredništvu Žurnala24 tudi sami navdušeni kolesarji, pa naj predsedniku damo le droben nasvet, da je slušalke drugič bolje pustiti doma in s seboj vzeti čelado. Voznik v skladu s Zakonom o varnosti cestnega prometa med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševale njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila (maska, slušalke, telefon, itd.). Globa - 40 evrov.

Tudi Erjavec hitel pretegniti ude

Po objavil prispevka nam je bralec iz Gorenjske sporočil, da je zunanjega ministra Karla Erjavca, ki je včeraj prav tako sodeloval pri sprejemu ruskih gostov, že navsezgodaj srečal na priljubljeni izletniški točki Sv. Jošt nad Kranjem, kjer se je minister zadržal nekaj časa.

Ruska kapelica | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 18
  • dd 11:57 01.avgust 2016.

    Vsi so se na večerji s Putinom tako nažrli, da morajo sedaj nekako pokuriti te dobrote.

  • tecumseh_1975 09:54 01.avgust 2016.

    če pustimo ob strani čelado, ki ni zakonsko predpisana, pa bi jo g. predsednik kot moralna avtoriteta vseeno lahko nosil, me zanima predvsem kako bosta Policija ali pa mestno redarstvo reagirala ob lepo evidentiranih kršitvah :1. 35. člen Zakona ...prikaži več o pravilih cestnega prometa ki govori o prepovedi uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje (g. pred. ima v ušesih slušalke)2. 93. člen Zakona o pravilih cestnega prometa, ki določa, da morajo kolesarji za vožnjo uporabljati kolesarske pasove, kolesarske steze ali kolesarski poti (slika je posneta na Dolgem mostu pri P+R parkirišču kjer je kolesarska steza, ki je vidna tudi na fotografiji. Kljuib temu pa se g. pred vozi po cesti poleg kolesarske steze.

  • Pepe007 07:25 01.avgust 2016.

    Očitno imamo daleč najboljšega predsednika, če mu državljani zamerijo samo to, da nima čelade.