Magazin > VIP
2278 ogledov

Tako služi Danica Lovenjak

Danica Lovenjak Urška Zupančič
Se sprašujete s čim se ukvarja Danica Lovenjak? Podjetna svetlolaska je svoj hobi spremenila v posel in to zelo uspešen ...

Bloganje v svetu že nekaj časa velja za uveljavljen posel, ki zahteva dobro podjetniško žilico, če želite od tega tudi živeti. V Sloveniji  je glede te oblike zaslužka še marsikdo nejeveren, a uspešni posameznik tudi pri nas dokazujejo, da je lahko bloganje lep vir zaslužka, ki prinaša veliko možnosti in odpira marsikatera vrata. Ena od uspešnih slovenskih blogerk je tudi Danica Lovenjak, ki ji tovrstna dejavnost prinaša lep kos pogače.

"Na začetku to pišeš bolj za lastno veselje, kasneje pa lahko od tega tudi na nek način živiš. Seveda pa mi nismo Italija in Amerika, kjer se blogerji znajdejo na lestvicah najbogatejših. Slovenija ni ravno prestolnica mode, čeprav je sedaj že poplava raznih blogov. Po eni strani mi je to všeč, saj je bloganje s tem vedno bolj prepoznavno in cenjeno.  Z enim blogom imaš lahko večji domet kot kakšen časopis. Veseli me, da se je v Sloveniji to začelo vzpenjati in da so se tega začele zavedati tudi različne blagovne znamke.  Sama pokrivam različna področja, modo, potovanja … Letos me je že drugič zapored v Tunizijo povabilo prav njihovo ministrstvo za turizem," pravi Lovenjakova.

Veliko bolj skrivnostna pa je glede plačil: "Imam neke tarife na določen blog, vendar tega ne bi razkrivala. Imam določeno ceno in pod njo ne grem. Naročnike pa iščem tudi sama, saj mnogi sami ne bi pomislili na to možnost, zato jih je potrebno usmeriti. To je podjetništvo in obvladati moraš marsikaj in biti spreten, če želiš biti uspešen. Več kot delaš, več dobiš. Sama gradim na sodelovanjih na dolgi rok, zato je včasih potrebno kakšnega naročnika tudi zavrniti, ker sodelujem že s konkurenco.  Le od tega še ne živim, saj se ukvarjam tudi z PR-jem in novinarstvom,  a če potegnem črto, vse stvari, ki jih dobim in doživim plus plačila, je to kar lep del moje pogače. Sem na dobri poti."