Magazin > VIP
899 ogledov

Tako so umirali Kennedyjevi

Kennedy Reuters
Umor predsednika Johna F. Kennedyja je bil zagotovo največja tragedija v tej slavni družini, a vsekakor ne edina.

O prekletstvu Kennedyjevega klana se je začelo govoriti pred natanko 50 leti, ko je zaradi strela v glavo umrl 35. ameriški predsednik John F. Kennedy. A tragedija v tej slavni družini se ni začela z atentatom, temveč s smrtjo Johnovega starejšega brata v drugi svetovni vojni. Joseph P. Kennedy, Jr. je bil sicer tisti, za katerega je družina upala, da bo postal ameriški predsednik, po njegovi smrti pa so vsa pričakovanja, upanja in načrti padli na Johnova pleča.

Žalostno zgodovino je zaznamovala tudi sestra Rosemary Kennedy, ki je bila duševno motena. Ko je bila stara 23 let, je prestala lobotomijo, kar je za vedno zaznamovalo njeno duševno stanje in si nikoli ni opomogla. Umrla je leta 2005 stara 86 let.    

Tri mesece pred umorom predsednika leta 1963 sta John in Jacqueline izgubila dva dni starega sinčka Patricka. To pa ni edini otrok, ki sta ga Jackie in John izgubila – Jackie je rodila mrtvo deklico Arabello.

Pet let po Johnovi smrti je umrl tudi njegov mlajši brat Robert. Ubili so ga junija 1968, ko je bil ravno sredi predsedniške kampanje in je bilo že očitno, da bo zmagal. Ustrelili so ga malo po polnoči, 5. junija, umrl pa je naslednji dan.

Mlajši brat Ted Kennedy sicer ni umrl nasilne smrti (pokončal ga je rak), je pa bil kriv za smrt 28-letne ženske. Leta 1969 je z neke zabave peljal Mary Jo Kopechne, ko je njegov avtomobil zaneslo z mosta v reko. Njemu se je uspelo rešiti, a za njegovo potnico je bilo prepozno, čeprav naj bi se večkrat potopil in jo poskušal rešiti. Potem je zapustil kraj nesreče in šele naslednji dan poklical policijo, čeprav so njeno truplo že našli. 

Leta 1999 je v letalski nesreči umrl Johnov sin John F. Kennedy, Jr., star je bil komaj 38 let. V nesreči je umrl skupaj z ženo Carolyn in njeno starejšo sestro Lauren. Njegova sestra Caroline je tako ostala edini otrok Jackie in Johna, ki še živi.

Nazadnje so o tragediji v Kennedyjevi družini pisali maja lani, ko si je življenje vzela Mary Kennedy, žena Roberta Kennedyja, Jr., Johnovega nečaka. Mary se je obesila na njunem skupnem domu v Bedfordu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.