Magazin > VIP
32625 ogledov

To je zelo uspešen posel Oriane Girotto, ko je ne gledamo na televiziji

Oriana Girotto Monica Girotto
V krizi ustvarila posel, od katerega lahko danes živi ...

Voditeljica in novinarka Oriana Girotto je ženska številnih talentov in čeprav jo večina pozna s televizijskih ekranov, kjer je zadnja leta del oddaje Dobro jutro na TV Slovenija, je njen primarni poklic poučevanje italijanskega jezika. 

V času korone večina njenih tečajev sicer poteka preko spleta, a je vedno iznajdljiva voditeljica našla tudi druge poti. Tako se s svojimi učenci odpravi na sprehod v naravo, kjer vadijo jezik, ker so možgani najbolj spočiti in dovzetni zjutraj, pa ima tudi zgodno jutranje tečaje. 

"V prvem valu mi je čisto vse, kar sem počela, padlo v vodo. Nisem več mogla delati kot turistična vodička, organizatorka v Mini Teatru in voditi italijanskega programa v novogoriški igralnici Perla. Za nekaj časa je zunanje sodelavce na pavzo dala tudi TV Slovenija. Takrat sem našla novo rešitev, poučevanje jezika po spletu in kmalu zbrala lepo skupnost, ki je karanteno izkoristila za to, da so se kaj novega naučili. Od tega danes lahko živim in verjetno se bomo razširili ter povabili še kakšnega učitelja,“ je za zurnal24.si povedala Oriana. 

Kmalu pa jo čakajo tudi novi televizijski izzivi. V priljubljeni oddaji Dobro jutro bo namreč dobila novo rubriko, ki bo verjetno turistično obarvana. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice