Magazin > VIP
4225 ogledov

Tom Cruise kriv za smrt dveh pilotov?

tom cruise
Bi pilota lahko še živela, če ne bi ubogala igralca?

Med snemanjem filma Barry Seal: Tihotapec sta se pred dvema letoma v Kolumbiji smrtno ponesrečila dva pilota. Njuni družni sta lani proti filmarjem sprožili tožbo. Kot se je sedaj razvedelo, pa za smrt družinskih članov ne obtožujejo le producentov, ampak tudi režiserja Douga Limana in glavnega igralca Toma Cruisea. Njuna želja posneti "tvegan akcijski film“ je po mnenju tožnikov glavni razlog za prezgodnjo smrt pilotov.

Zaradi Limanovih in Cruisovih zahtev naj bi morali člani ekipe delati nadure. "Zamude, napake pri načrtovanju, organizaciji in varnostnih ukrepih pri letenju“ naj bi pripeljale do tega, da so "nekvalificiranega in nepripravljenega pilota pri slabem vremenu silili v nevaren let nad gorovjem, ki mu je bilo neznano, in to s starim letalom“, piše v tožbi proti producentom. Cruisa in Limana družini sicer ne tožita, ampak jima pripisujeta sokrivdo, saj naj bi ravnala neodgovorno.

Bi lahko letel sam?
Eden od producentov, tako je navedeno v tožbi, naj bi zavarovalnici potožil, da sta si Liman in Cruise izmislila prizore letenja, ki so jih nato spontano dodajali scenariju, zaradi česar naj bi bilo njihovo delo močno oteženo in stresno. Eden od ponesrečenih pilotov je v elektronskem sporočilu zapisal, da pri tako nevarnem projektu še ni sodeloval. Družina poleg tega poudarja, da bi igralec letalo lahko pilotiral sam, saj je pilot. To bi bilo mnogo bolje, saj je menda dobro poznal lokacijo in tudi letalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.