Magazin > VIP
24 ogledov

Umrl je Arsen Dedić

Arsen Dedić Mediaspeed.net
V Zagrebu je v 78. letu starosti umrl Arsen Dedić, legenda hrvaškega šansona.

Arsena Dedića so pred dobrima dvema tednoma hospitalizirali v zagrebškem kliničnem centru, potem ko so ga v Krapinskih toplicah operirali na kolku. Žal operacije ni najbolje prestal, zadnje dva dni se mu je stanje poslabšalo, odpovedale so mu ledvice, nakar je bitko z boleznijo danes izgubil. Že leta 2004 so mu presadili jetra, pred letom dni je nesrečno padel, zaradi česar je tudi moral na operacijo kolka v začetku avgusta.

Aresenije Dedić – Arsen je bil hrvaški književnik, prevajalec, pesnik in kantavtor. Omenjajo ga kot enega od začetnikov šansona na Hrvaškem.

Wikipedija o njem navaja, da je več desetletij koncertiral po Evropi in posnel okrog 40 glasbenih albumov na vinilnih ploščah. Za svoja dela je prejel številne nagrade. Njegovo verjetno najbolj popularno delo je »Nedaj se Ines« (besedilo in glasba), ki ga odlično interpretira tudi igralec Rade Šerbedžija. Dedić je v Sloveniji poznan tudi kot interpret pesmi Pegasto dekle Jureta Robežnika.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.