Magazin > VIP
159 ogledov

V Kempinskem ga niso razumeli slovensko

Jan Plestenjak Mediaspeed.net
Jan Plestenjak se je na svojem Facebook profilu razburil, da ga na recepciji hotela Kempinski Palace Portorož niso razumeli slovensko.

"Slovenija, Portorož, hotel Kempinski. Na recepciji ne morem komunicirati v materinem jeziku, ker ne govorijo več slovensko. Res nimamo nobenega samospoštovanja? Se bodo zanamci pogovarjali slovensko samo še doma? Sem pol Slovenec, pol Srb, preziram nacionalizem in spoštujem vse narodnosti in kulture! Boli pa me ko denar radira naš jezik in s tem naš jaz," se je na svojem Facebook razburil Jan Plestenjak.

Ali v Hotelu Kempinski Palace Portorož (na fotografiji) znajo govoriti slovensko, smo preverili tudi mi. Receptorka se je sicer oglasila v slovenskem jeziku, vendar nam je povedala, da izjav za javnost do ponedeljka ne dajejo. Lahko pa potrdimo, da nas je med čakanjem na liniji nagovarjal glas v angleškem jeziku, v katerem je tudi uradna spletna stran hotela. Slovenščine na njihovi spletni strani ni mogoče nastaviti, izbirate lahko le med nemškim, francoskim, italijanskim in ruskim jezikom.

 

Komentarjev 18
  • NejaS 11:31 16.julij 2012.

    Potem prosim tudi sam (oz. sama) piši tako brezhibno, kot želiš od drugih. V omenjenem hotelu ni problem v ljudeh, ki "že 25 let živijo v Sloveniji", problem je dejansko v zaposlovanju tujcev pod suženjskimi pogoji (to, o čemer ...prikaži več je govoril smito23) - zaposlijo za izkoriščevalske zneske tujce, ker noben Slovenec ne bi delal pod takimi pogoji. In seveda se zaposleni (za nekaj 100 eur mesečno) ne morejo v dveh mesecih naučit dovolj jezika. Problem je kompleksen, ni samo tista stran, "da se nočejo naučit", gre tudi za možnosti in prioritete. Za ta denar nekateri sedijo doma!

  • Bernarda Todorov 11:31 16.julij 2012.

    ha, ha, ma dej no, ku da njemu rabi delat promocijo ja!

  • privat 11:50 15.julij 2012.

    imaš prav...plastični je plastični ..saj niti peti revež ne ve!!On pa bi rad vse v slovenščini...