Magazin > VIP
71275 ogledov

Video: Na tem intervjuju, 18. aprila, je bila Manca Košir še kako živa

Manca Košir Youtube
Dobra dva tedna kasneje se žal poslovila.

18. aprila je bil na Youtube kanalu podkasta Aidea objavljen intervju z eno naših najbolj znanih publicistk Manco Košir, dobra dva tedna kasneje pa se je žal poslovila. Klemnu Selakoviću je povedala tudi nekaj o pripravah na svojo smrt. Za prebrati mu je dala odlomek iz svoje knjige in povedala, da so zapisi nastali, ko so se ji misli pojavile v polsnu in jih je hitro zapisala. 

“Navodila za smrt. Smrt je mera našega življenja, lahkotnost, vek, utež njegova. Milina nežnega nasmeha ust je najglasnejša govorica, ko pride čas za dih v drugi dimenziji. Zato je vredno odložiti težo bežno, dnevu dati ves sijaj, odpreti oči srca, vrniti duši njen primat. Vsak dan odpiramo ta vrata vrat, okušamo te svoje smrti sad. Večnost teče skozi nas, poljublja tiho, mirno dlan brezčasja, kamor padel bo obraz, ko pade tisti čas,” je bral Klemen. Koširjeva je dodala, da je zanjo vsak dan, ko se zbudi živa, radosten.

Klemnu je povedala tudi nekaj o svojem vsakdanu, ki ga je začela z zdravili za ščitnico, kar ji ni bilo pretirano všeč. Pripovedovala je tudi, kaj je jedla za zajtrk in kam se je odpravila po zajtrku ter kaj ji je po več kot 30 obsevanjih na telesu povzročalo največje preglavice, kar lahko preberete TUKAJ.

dezurni@styria-media.si