Magazin > VIP
20787 ogledov

Zato člani britanske kraljeve družine ne uporabljajo varnostnega pasu

britanska kraljeva družina Profimedia
Tudi oni plačajo kazen, če jih ujame policija, kljub temu se na varnostni pas požvižgajo.

Princ Philip, kraljica, kralj Karel, William in Kate. Fotografi so že vse člane kraljeve družine zasačili v avtomobilu, v katerem niso uporabljali varnostnega pasu.

Nekdanji varnostnik kraljeve družine Simon Morgan je za Hello razkril, zakaj. Razložil je, da je zanje to bolj varno. V primeru nevarnosti lahko avtomobil zapustijo hitreje, če niso pripeti z varnostnim pasom. To sicer ne velja vsakič, ampak se o teh zadevah odločajo sproti, vse je namreč odvisno od situacije.

Obstaja pa še en razlog, zakaj se člani kraljeve družine požvižgajo na varnostni pas, in to so njihova oblačila. Če obstaja nevarnost, da se bodo občutljive obleke pod pasom zmečkale, ga ne bodo uporabili, trdi Morgan.

Tudi člani kraljeve družine bi doletela kazen, če jih ujame policija, obstajajo pa izjeme. Če oseba sodeluje v procesiji, ki jo organizira krona ali je organizirana v njenem imenu, ji ni treba uporabljati varnostnega pasu, piše Bunte. Isto velja za modrokrvneže, ki sedijo v starodobnikih, ki varnostnega pasu sploh nimajo.

Komentarjev 9
  • sam1 14:25 25.februar 2023.

    Vsi enaki,vsi enakopravni-dokler se kasta ne odloči drugače,kot pri nas.....

  • Avatar NickMason
    NickMason 11:05 25.februar 2023.

    Pripenjanje pasa je brez veze in se ne bi smelo kaznovati,recimo samo otroke do 18 let bi bilo dovolj,ker odgovarjaš za njih,potem pa vezanje naj bi bilo priporočeno in brez kazni ,če nisi privezan.

  • mph2 09:57 25.februar 2023.

    Kakšna zmešana umetna tvorba ... in taki so delali sr po svetu s svojimi kolonijami.