Magazin
27 ogledov

Začel se je Kamfest

1/26
Žurnal24 main
V Kamniku je z Neco Falk in njenim Mačjim mestom začel tradicionalni festival Kamfest. Organizatorji v štirinajstih festivalskih dneh napovedujejo več kot 40 izvajalcev.

Za letos so pripravili tudi nekaj novosti, kot so plesišče za mestno kavarno Veronika in pripovedovalski variete.

Letos tudi s plesiščem
Na Kamfestu bo od 8. in 21. avgusta več kot 40 izvajalcev obiskovalce zabavalo z otroškimi prireditvami, glasbenimi nastopi, gledališkimi in komedijantskimi večeri, razstavami, ognjenim spektaklom, glasbo. Novost letošnjega festivala je plesišče, ki bo vsak večer posvečen drugi glasbeno-plesni zvrsti.

Nedeljskemu nastopu Nece Falk bodo vsak dan ob 20. uri na glavnem odru na Malem gradu sledili glasbeni večeri z brazilsko-francosko skupino Emashie, hrvaškim Kriesom, francoskim Letečim orkestrom, TangoApassionado Vesne Zornik, nagrajenim glasbeno-gledališkim projektom Krizantema na klavirju, Dalaj Eegolom, sopranistko Ireno Predo, MAKfestom, skupino The Bambi Molesters, duom Slon in Sadež in skupino Terrafolk.

Nekaj utrinkov v zanskoletnega Kamfesta si lahko ogledate v galeriji.

Predstave bodo ob 22. uri gostovale na Večernem odru v Parku Evropa, in sicer v nedeljo Kulturno društvo Tuhinj s predstavo Še tat ne more več pošteno krasti, sledili pa bodo stand-up večer, srbska Multietnička atrakcija, Katarina Juvančič in Dejan Lapanja, Tom Muir in Lawrence Tulloch, Koriandr, ŠKM banda, Eva Hren in Sladcore ter nadaljevanje Patty Diphusa.

Po mnenju organizatorjev bomo v četrtek ob 22. uri priče novemu žanru na slovenskih tleh: škotska pripovedovalca Tom Muir in Lawrence Tulloch bosta na Večernem odru nastopila v Pripovedovalskem varieteju. V okviru festivala bodo potekale tudi štiri kreativne delavnice.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.