Magazin
66 ogledov

Začenja se Festival penin

slovenija 04.12.12. festival penin, ognjemet v Portorozu, portoroz, foto: Ubald Picasa 3.0
S Festivalom penin se začenja pestro praznično dogajanje na Obali.

V Portorožu bo od danes vrvelo; december se bo z več kot 50 prireditvami končal 1. januarja s tradicionalnim skokom v morje in ognjemetom. "Računamo tako na hotelske goste kot enodnevne obiskovalce iz notranjosti in domačine. Portorož je zanimiv tudi pozimi. Program je pester, dogajalo se bo na več koncih; prireditev bo več kot 50," našteva Mladen Škerbec, gostinec in predsednik Društva Sončna riviera, v katerem so se združili lokalni gostinci, trgovci in turistični delavci. "Med drugim pripravljamo ledeni točilni pult in zabavni program na Trgu prekomorskih brigad, 29. decembra pa bo umetnik iz ledu izdelal skulpturo znane portoroške deklice, ki se sonči," pravi.

Vse dni v letu

"Obmorsko podnebje v kombinaciji z drugimi turističnimi produkti, predvsem kulinarično ponudbo in ponudbo centrov dobrega počutja, je pogoj, da je lahko naša destinacija aktualna prav vse dni v letu," v portoroškem turističnem združenju ocenjujejo ob današnjem začetku Festivala penin; najboljšo bodo izbrali izmed več kot 35.

Domače na tržnici

Na božično-novoletni tržnici domačih izdelkov, kot so oljčno olje, namazi, marmelade, med in zelišča ter izdelki domače umetnostne obrti iz vse Slovenije, bo mogoče najti darilo, osrednji dogodek festivala pa bo koncert najlepših arij iz oper in operet v izvedbi štirih opernih pevcev iz Bologne.
Ponudbo penin bo spremljala kulinarična ponudba kuharskih mojstrov iz hotelov in lokalnih restavracij. Udeležba na festivalu je brezplačna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.