Šport > Nogomet
18 ogledov

Iz Borussie v Borussio

Mahmoud Dahoud EPA
Borussia iz Dortmunda si je za naslednjo sezono zagotovila nemškega nogometnega talenta Mahmouda Dahouda.

Mladi nemški reprezentant Mahmoud Dahoud je podpisal pogodbo do leta 2022, Dortmund bo soimenjaku iz Mönchengladbacha plačal 12 milijonov evrov odškodnine.

"Spremljali smo ga že več let. Lahko rečem, da je izreden zvezni igralec, ki ima zagotovo svojo prihodnost tudi v nemški članski reprezentanci. Dokazal pa je, da na visoki ravni lahko igra že zdaj," je z novo pridobitvijo za naslednje sezone, drugo po turškemu branilcu Omerju Topraku, ki bo po koncu sezone prišel iz Bayerja Leverkusna, zadovoljen športni direktor kluba iz Dortmunda Michael Zorc.

Dahoud, nogometaš kurdskega rodu, rojen v Siriji, od koder je zbežal v Nemčijo, je imel lani odlično sezono, letos pa je v prvenstvu in Ligi prvakov pokazal manj, kot so od njega pričakovali. To velja za prvi del sezone, v drugem pa je spet prišel v formo in je eden glavnih igralcev ekipe iz Mönchengladbacha. Zanj se je odkrito zanimal tudi Jürgen Klopp, trener Liverpoola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.