Šport
80 ogledov

''Največji dan za slovenske ženske skoke''

skoki Ljubno
1/6
Saša Despot
Slovenske smučarske skakalke so na domači tekmi za svetovni pokal poskrbele za izjemen ekipni uspeh.

Maja Vtič je postala druga slovenska skakalka, ki se lahko pohvali z zmago na tekmi svetovni pokala. Pred njo se je 5. decembra 2014 na najvišjo stopničko zavihtela Špela Rogelj, ki je pred domačimi navijači osvojila tretje mesto.

Z odličnim debitantskim nastopom se je na prenovljeni skakalnici na Ljubnem izkazala Nika Križnar, ki je osvojila 14. mesto. Komaj 15-letna tekmovalka je s tem vpisala prve točke za svetovni pokal.

''14. mesto je odličen rezultat za mojo prvo tekmo v Svetovnem pokalu. Zelo sem zadovoljna s samimi skoki, malce me muči le doskok. 14. mesto je tudi odlična motivacija za vnaprej. Občutki so zares super. Na začetku sploh nisem imela nobenih pričakovanj, z dobrimi skoki pa so tudi apetiti nekoliko narasli, tako da komaj čakam jutrišnjo tekmo,'' je povedala Križnarjeva.

Dobro je nastopila tudi Katja Požun, ki je osvojila osmo mesto. ''Forma se je lepo vzpela ravno za domačo skakalnico. Sicer bi si želela, da bi se mi še dosti prej v tej sezoni odprlo, ampak nič ne de. Tako je super. To je največji dan za slovenske ženske skoke,'' je dejala Požunova.

Eva Logar s svojim nastopom ni bila tako zadovoljna. ''V bistvu je bil drugi skok zelo podoben prvemu. Ponovno sem zamudila in upam, da mi bo jutri bolje uspelo. Sem pa vesela, da sem vsaj v primerjavi s včeraj precej napredovala,'' je povedala Logarjeva.

Urša Bogataj je po tekmi čestitala reprezentančnima kolegicama. ''Drugi skok je bil precej boljši. Ni še to to, je bilo pa dosti bolje kot v prvo. Je pa sicer odličen dan za slovenske skoke. Lahko rečem le vsa čast Maji in Špeli. Si zaslužita in boljše se ne bi moglo končati.''

Sara Takanaši, ki je dobila 11 od predhodnih 12. tekem v letošnji sezoni, je šele drugič v tej zimi morala priznati poraz. ''Danes sem dvakrat skočila dobro, a to ni bilo dovolj. Majin skok je bil popoln,'' je dejala Japonka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.