Šport
41 ogledov

Majice za prvake že natisnjene

lewis hamilton EPA
V Mercedesovi garaži je vse pripravljeno za slavje po osvojitvi drugega zaporednega naslova med konstruktorji, za katerega srebrni iz Brackleyja potrebujejo tri točke več od Ferrarija.

Aktualni svetovni prvaki so na pragu še druge zaporedne lovorike, če bodo na dirki za VN Rusije, na kateri zasedajo oba najboljša startna položaja, osvojili tri točke več od najbližjega zasledovalca Ferrarija.

toto wolff mercedes | Avtor: EPA EPA
Nemalokrat se moštva pretvarjajo, da v primeru uspeha nimajo pripravljenega posebnega slavja, šef ekipe Toto Wolff pa je priznal, da so kratke majice natisnjene in pripravljene za uporabo, saj ob prednosti 169 točk pred rdečimi iz Maranella ne gre za vprašanje ''če'', temveč ''kdaj''.

''Kratke majice so zgoraj,'' je šef Mercedesa priznal novinarjem. ''Lahko se pretvarjamo, da jih nismo natisnili, potem pa jih kar naenkrat vsi nosijo. Moram potrkati na les, ni dobro govoriti o majicah na dan pred dirko,'' je po sobotnih kvalifikacijah povedal Wolff. ''Upam, da jih bomo lahko oblekli.''

Mercedes je slavil na 11 od 14 dirk v letošnji sezoni, kljub preporodu Ferrarija pa srebrna puščica, vsaj za zdaj, ostaja nedotakljiva. Za nameček so zbrali osem dvojnih zmag.

''To bi bil velik rezultat. Drugi naslov z Mercedesom. Zelo bi bili ponosni, če bi lahko dodali košček zgodovine 50. letom prejšnjega stoletja in sezoni 2014. Tega nam ne more nihče vzeti. Dirkaški naslov je tisto, kar šteje največ v očeh navijačev, to pa je drugi kvadratek, ki ga moramo odkljukati. Ne bo lahko,'' je sklenil Wolff.

Lewis Hamilton ima v skupnem seštevku 48 točk prednosti pred Nicom Rosbergom in 59 pred Sebastianom Vettlom.

lewis hamilton | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.