Šport
8 ogledov

Makedonija naprej na krilih Lazarova

Kiril Lazarov Markus Wagesreiter Makedonija Avstrija EPA
V zadnjem kolu prvega dela so si napredovanje zagotovili Madžari in Makedonci na krilih Kirila Lazarova.

Makedonci so kot sedmi napredovali v drugi del prvenstva stare celine na Danskem. V Herningu so v dramatični partiji z 22:21 premagali Avstrijce, ti so se prav tako uvrstili v drugi del, in slavili prvo zmago na tem EP. Odločilni zadetek za zmago in napredovanje je dosegel Kiril Lazarov 20 sekund pred koncem tekme; skupno je rokometaš Barcelone dosegel osem golov.

V skupini A so si branilci naslova Danci že po uvodnih dveh krogih z dvema zmagama zagotovili napredovanje, zmagali so še tretjič; danes so s 33:29 ugnali Čehe, ki se poslavljajo od EP. Napredovali so tudi že svetovni prvaki Španci, Islandci, olimpijski prvaki Francozi, olimpijski podprvaki Švedi in Hrvati.

Remi dovolj za Madžare

V skupini B so Španci s 33:28 premagali Islandce. Svetovni prvaki niso bili najbolj zbrani in so po 40 minutah še zaostajali z 19:22, nato pa so stopili na plin in z delnim izidom 6:0 prešli v vodstvo ter si zagotovili še tretjo zmago na tem prvenstvu, kar pomeni, da bodo v drugi del tako kot Danci prenesli vse štiri točke.

V drugem dvoboju skupine B, ki je bil odločilen za napredovanje, so Madžari in Norvežani odigrali neodločeno 26:26, kar je bilo Madžarom dovolj, da se uvrstijo v nadaljevanje prvenstva. Madžarska je vodila večji del tekme, norveškim rokometašem je v končnici uspelo izenačiti, a to ni bilo dovolj za napredovanje. Prvi strelec madžarske vrste je bil Mate Lekai s sedmimi zadetki, prav toliko jih je na drugi strani dosegel tudi Norvežan Havard Tvedten.

Jutri znani še zadnji potniki      

V petek bodo na sporedu dvoboji tretjega kroga preostalih dveh skupin. V Aarhusu sta v skupini C na sporedu tekmi Poljska - Rusija (18.00) in Srbija - Francija (20.15), v Koebenhavnu, kjer igra skupina D, pa Belorusija - Črna gora (18.00) in Hrvaška - Švedska (20.15).

EP v rokometu, izidi:

Skupina A (Herning): 
Makedonija : Avstrija 22:21 (12:10)
Danska : Češka 33:29 (21:17)

Lestvica:
1. Danska 6 točk
2. Makedonija 3
3. Avstrija 2
4. Češka 1

Skupina B (Aalborg):
Španija : Islandija 33:28 (16:15)
Madžarska : Norveška 26:26 (16:13)

Lestvica:
1. Španija 6 točk
2. Islandija 3
3. Madžarska 2
4. Norveška 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.