Magazin > VIP
65 ogledov

Mala Charlotte krščena

charlotte elizabeth diana Profimedias
Krstili so angleško princeso Charlotte. Med njenimi botri tudi Katina soigralka pri tenisu in Williamov sošolec. Kaj pa princ Harry ali postavna Pippa?

Dvomesečno princeso Charlotte so krstili v Saninghamu na vzhodu Anglije v cerkvi Sv. Marije Magdalene, torej prav tam, kjer je bila krščena pokojna princesa Diana. Novo članico kraljeve družine je z vodo iz reke Jordan krstil canterburyjski nadškof Justin Welby, ki je tudi duhovni vodja Anglikanske cerkve. 

Krstu je prisostvovalo le najožje sorodstvo. Tam sta bila kraljica Elizabeta II. z možem Philipom, pa tudi dedek princ Charles s svojo soprogo Camilio. Poleg je bil seveda princeskin dvoletni brat George. Od Katinega sorodstva so bili navzoči starša Michael in Carole Middleton ter brat in sestra James in Pippa.

Kje je bil princ Harry? Kot že ob rojstvu nečakinje, ga ni bilo blizu. Stric namreč ni bil povabljen k vlogi botra, prav tako niti teta Pippa, saj naj bi bila zaradi svoje sorodstvene bližine že tako vključena v proces odraščanja male princeske. 

Kot poroča Telegraph, je 30-letni princ že od konca junija na trimesečnem potovanju po Afriki, potem ko mu je bilo dano vedeti, da od njega na ceremoniji ne pričakujejo kakšne posebne vloge. 

Tako pa so bili po poročanju STA med botri Katina soigralka tenisa Sophie Carter, Williamov sošolec James Meade ter Katin bratranec Adam Middleton, Laura Fellows, potomka družine Spencer pokojne princese Diane, Williamove matere, ter Williamov prijatelj iz otroških let in sošolec Thomas van Straubenzee. Skupaj je botrov in botric torej le pet, medtem ko jih je imel princ George sedem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • zic 17:44 05.julij 2015.

    oba sta pradedka......ha ha ha ha ha ha ha ha res ste cepljeni!!!

  • Andrej Leban 17:36 05.julij 2015.

    Gospod Peter Klepec, hvala za opozorilo! Nemudoma si bom privil klimo.

  • arhivsko 17:19 05.julij 2015.

    Krstu bo prisotvovala kraljica Elizabeta II. z možem Philipom, oba sta pradedka...Ali vas vročina daje? Sploh preberete, kar napišete?