Slovenija
180 ogledov

Mala Gaja osvojila Veliko planino

Gaja Ivančič Za Gajine korake/Facebook
Petletna Gaja Ivančič je pred tremi leti ob pomoči vseslovenske dobrodelne akcije prestala težko operacijo, ki ji je omogočila, da je sploh shodila. Včeraj je osvojila Veliko planino.

Gaja Ivančič se je rodila prezgodaj, kmalu po rojstvu pa je njeno družino udarila vest, da trpi za cerebralno paralizo. Upanja, da bi sploh shodila, ni bilo, naše zdravstvo je dvignilo roke. 

Njena starša Boštjan in Metka sta ohranila upanje in s pomočjo dobrodelne akcije Za Gajine korake, ki je potekala po vsej Sloveniji, zbrala potrebnih 60.000 evrov, da so lahko takrat dveletno Gajo operirali v ZDA z zahtevnim posegom, imenovanim selektivna dorzalna rizotomija (SDR).

Vse trpljenje, skrbi in odrekanje so se povrnila, saj je Gaja po operaciji dejansko pričela hoditi. Počasi, a vztrajno. Še več, pričela je premagovati vzpone, na katere pred časom nihče ne bi upal pomisliti. Gaja je postala vzor za številne starše in otroke v podobnih situacijah po Sloveniji. Kako dobro ji gre te dni, sta njena hvaležna starša objavila na Facebooku: 

 
Komentarjev 3
  • Janez_53 12:58 28.avgust 2016.

    Namerno si "pozabil" našteti tiste KONKRETNE krivce, ki jim v njihovem napuhu ni mar za male ljudi!!! To so zdravniki in ZZZS, ki niso želeli ali znali opraviti svojeega dela, oziroma niso hoteli plačati, ker niso verjeli, da je poseg ...prikaži več možen v tujini! Pri tem NOBEDEN OD TVOJIH NAŠTETIH ne nosi takšne odgovornosti, kot ti, ki sem jih omenil jaz! STROKA je namreč rekla NE in to so izključno zdravniki in odgovorni na ZZZS!

  • Avatar Leon
    Leon 12:46 28.avgust 2016.

    Gaja,Rene,Enej,Emily.................to so otroci naše prihodnosti ! Ljudje Slovenije smo pokazali ,da nam je mar za njihovo usodo ! Kje pa so bili tisti,ki jim ni mar za njih ? Borut Pahor,Miro Cerar,Milan Brglez .......in ostali oblastniki ,ki se tako radi ...prikaži veči pustijo fotografirati z zmagovalci ! Njihov čas bo minil , naš čas pa šele prihaja.

  • september 11:30 28.avgust 2016.

    BRAVO,GAJA !