Avto
91 ogledov

Mala terenska vozila namesto tankov

Vojaško vozilo Darpa
Ameriška vojska razvija novo generacijo vojnih vozil. Mali terenci naj bi v prihodnosti zamenjali ogromne tanke. Vozila bodo hitrejša, bolj mobilna, cenejša ...

Ameriška vojska je najavila, da namerava tanke zamenjati z off-road vozili opremljenimi s pametnim orožjem, piše Daily Mail.

Tanki, ki so v uporabi zdaj, zaradi velikih mer in s tem slabše okretnosti, počasnosti, težavnosti uporabe in večje vidnosti slabijo učinkovitost vojnih sil. Zato DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) v prihodnosti vojskovanje vidi z GXV-T vozili (The Ground X-Vehicle Technology).

Vojaško vozilo | Avtor: Darpa Darpa
Vojna vozila prihodnosti bodo za polovico manjša od zdajšnjih tankov, hitrejša, obračala se bodo lahko na vseh terenih, nasprotnik jih bo težje opazil. DARPA upa, da bo za upravljanje z vozili potrebnih pol manj ljudi, kot za vojskovanje s tanki.

"Navdih smo našli v vojnih letalih, ki so v zadnjih 60 letih izboljšali učinkovitost vojnega letalstva," je dejal Kevin Massey iz DARPA-e, kjer bodo pri razvoju vozil sodelovali z drugimi visokotehnološkimi podjetji.

Komentarjev 1
  • KLOBO 14:11 20.avgust 2014.

    navdih so verjetno našli v islamističnih terorističnih plemenih, ki si na pickape postavijo strojnice ali topove in jo harajo po libiji !!