Svet
22 ogledov

Malček se je zadušil s svetilko iz Ikee

svetilka znamke Smila odstranjena iz prodaje s strani Ikee ebay.com
Po nesreči dveh dojenčkov s svetilko znamke Smila je Ikea iz prodaje umaknila 23 milijonov omenjenih artiklov.

Daniel Madden je bil star komaj 17 mesecev, ko se je pred nekaj meseci zapletel v kabel svetilke znamke Smila in se z njim zadušil. Malček si je kabel nočne svetilke povlekel v posteljico. Pred kratkim se je podobno pripetilo še enemu, 15-mesečnemu dojenčku, ki je nesrečo komaj preživel.

Odpoklic svetilk

Gre za svetilke, ki jih lahko pritrdimo na zid. So različnih barv in oblik: modra zvezda, rumeni mesec, bel cvet, modra školjka, zeleni hrošč in oranžni morski konjiček. Njihova cena je bil med sedem in deset evrov. 

Ikea je v četrtek objavila opozorilo glede svetilk na svoji spletni strani in kar 23 milijonov omenjenih artiklov umaknila iz prodaje po vsem svetu.

Komentarjev 7
  • Skippy 15:46 15.december 2013.

    Modernim staršem so vedno krivi drugi. Ne vem, zakaj sploh imajo otroke, če bi jih mogli vzgajati vsi ostali, samo sami ne.

  • Žurnalček 10:33 15.december 2013.

    Ne razumem niti samih nesreč , niti same Ikeje. Zakaj potem ne potegnejo vseh svetilk , ki jih Ikeja prodaja , kajti vse kot sam vidim imajo el.kabel . Ja zgleda , da bo potrebno, zaradi tehnično nepismenih staršev , ...prikaži več, uporabiti izum N. Tesle za brezžični prenos elektrike, za Ikejine in vse druge lampe.

  • nizakej 10:24 15.december 2013.

    Luč kot vsaka luč. Sej brez kabla bi bila baje čist neuporabna.