Šport > Nogomet
29 ogledov

Maldini: "Ancelotti nas je žalil kot žival"

Maldini Ancelotti mikrofon novinarska konferenca Liga prvakov EPA
Nekdanji italijanski reprezentant in dolgoletni varovanec Carla Ancelottija, branilec Paolo Maldini, se je v predgovoru biografije novega trenerja Real Madrida spomnil njunih lepih in malce manj lepih skupnih trenutkov.

"Carlo ni eden tistih, ki bi reči počeli sami. To kaže na veliko inteligenco. Od vseh trenerjev, ki sem jih imel, je on slačilnico vodil najbolj mirno," je v predgovoru avtorizirane biografije Carla Ancelottija, naslovljene Preferisco la Coppa (Raje imam pokal, op. a.), zapisal njegov dolgoletni varovanec in soigralec Paolo Maldini.

Ancelotti in Maldini sta skupaj osvojila kar štiri evropske naslove − kot nogometaša AC Milana leta 1989 proti Steaui in leta 1990 proti Benfici. Maldini je bil nato Ancelottijev kapetan leta 2003, ko je Milan v finalu premagal Juventus, nato pa še leta 2007, ko je v Atenah padel Liverpool.

"Pazil je na skrbi in napetosti, tako da je ekipa ostala mirna. Skrivnost naših zmag je bila njegova normalnost: ni potrebno biti 'The Special One, Two ali Three', da bi zmagoval. Dovolj je imeti ravnovesje in to, da se oddaljiš od tistih, ki povzročajo umetne požare pred kamerami," je na bivšega Realovega trenerja Joséja Mourinha več kot očitno namignil Maldini.

Za Real je bil "The Best"

Portugalca se v knjigi loti tudi Ancelotti, ki v 24. poglavju razkrije, kako je leta 2009 prek faksa že dobil pogodbo Reala, ki pa se je nato raje kot za nekdanjega trenerja Parme, Juventusa, Milana in Paris Saint-Germaina odločil za Mourinha. Želja o prihodu na Santiago Bernabéu se je nato Ancelottiju štiri leta kasneje le uresničila.

"V Madridu sem bil 'The Best', ampak ne 'The Special One', ker je ta naslov že nosil nekdo drug: nadel si ga je Mourinho sam," je zapisal Ancelotti, medtem ko je Maldini v predgovoru spregovoril tudi o nekaj manj prijetnih trenutkih, ki jih je z rojakom preživel v slačilnici rdeče-črnih.

Žalil jih je kot žival

"Lahko se šali tudi pred finalom Lige prvakov. Ljudje si predstavljajo mirne govore, ki te pripravijo do solz, ampak on nas je pripravil do solz zaradi smeha. Poslušali smo tišino iz druge slačilnice. Naš Carletto (Ancelotti, op. a.) in (predsednik Silvio, op. a.) Berlusconi pa sta se dajala. Bili smo družina," se je v predgovoru knjige spominjal Maldini.

"Carlo se nikoli ne preda. Niti za mizo, ko začne jesti. Nazadnje se je močno razhudil v Luganu, ko smo izgubili proti švicarskemu drugoligašu na pripravah. Žalil nas je kot žival. Izrekel je besede, ki jih ne morem ponoviti. Takšnega ga nisem videl še nikoli. Čez dva dni se nam je opravičil. Nikoli ni bil slab. Navznoter je sladek."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.