Slovenija
19 ogledov

Mali delničarji kazensko ovadili šefe slabe banke

DUTB Anže Petkovšek
Društvo Mali delničarji Slovenije (MDS) je danes vložilo kazensko ovadbo zoper odgovorne osebe v Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB) in njihove zunanje sostorilce zaradi ukrepov, ki so jih kot upniki sprožili nad Savo, o njih pa sedaj odloča sodišče. MDS meni, da je DUTB poskusila povzročiti stečaj te družbe z goljufijo.

Kazensko ovadbo so vložili še zaradi suma poskusa oškodovanja drugih upnikov, ponareditve ali uničenja poslovnih listin, zlorabe notranjih informacij v zvezi s ceno delnice družbe Sava in Save Turizma, Hotelov Bernardin in Istrabenza ter zlorabe položaja ali zaupanja, so danes sporočili iz MDS.

Izrazili so presenečenje, da upravi Save in Gorenjske banke ter drugi upniki v tej zadevi niso sprožili "ustreznih kazensko pravnih postopkov". Če uprava Save ne bo z ustreznimi pravnimi sredstvi zaščitila premoženja družbe, bo MDS zahteval sklic izredne skupščine, ki bo obravnavala odgovornost uprave.

"Delo uprave naj pregledajo tudi nadzorniki!"

DUTB | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Ob tem so nadzornike družbe pozvali, naj oni preučijo tozadevno ustreznost delovanja uprave, vlado ter finančno in gospodarsko ministrstvo pa, naj "ustrezno ukrepajo s ciljem zaščite lastnine in spoštovanja veljavnega pravnega reda v državi".

Medtem si Sava in DUTB že vse od maja izmenjujeta obtožbe in očitke, potem ko je DUTB poskušala zaseči delnice Save Turizma in prevzeti turistični del skupine Sava. Po intervenciji sodišča ji to za zdaj ni uspelo, a v DUTB pravijo, da bodo s prizadevanji nadaljevali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • dragec 13:08 30.julij 2015.

    Državni zbor je ustanovitelj DUTB, naj odstopi celoten DZ, saj to bagro nepotrebujemo