Šport
33 ogledov

''Mali Schumi'' si utira pot v F1

Mick Schumacher EPA
Mick Schumacher, sin najuspešnejšega dirkača vseh časov Michaela Schumacherja, je znova dokazal, da jabolko ne pade daleč od drevesa.

Mick Scumacher je zmagal na svoji prvi dirki v italijanskem prvenstvu formule 4 v Misanu.

Sedemnajstletni sin legendarnega Michaela Schumacherja je dirko začel z drugega startnega mesta, a hitro ujel in prehitel vodilnega Marcosa Sieberta, nato pa vodstva do konca ni več izpustil iz rok.

Sabine Kehm, tiskovna predstavnica družine Schumacher, je pred dnevi potrdila, da bo Mick v letošnji sezoni dirkal tako v nemškem kot italijanskem prvenstvu formule 4.

Ekipa Prema Powerteam, za katero vozi mladi nemški dirkač, je tesno povezana s poskočnim konjičkom, s katerim je njegov oče osvojil pet od skupno sedmih naslovov prvaka, in Ferrarijevo dirkaško akademijo, kje sta se kalila bodoča dirkača F1 Sergio Pérez in pokojni Jules Bianchi.

Schumacher je imel ob prečkanju ciljne črte 2,3 sekunde prednosti pred najbližjim zasledovalcem Raulom Guzmanom in še sekundo več pred Juanom Manuelom Correo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.