Šport
31 ogledov

Malkin bo do končnice na bolniški

jevgenij malkin Reuters
Ruski hokejist Jevgenij Malkin bo zaradi poškodbe noge odsoten približno dva tedna.

Zvezdnik hokejske ekipe Pittsburgh Penguins Jevgenij Malkin bo moral izpustiti zadnji del rednega dela sezone lige NHL zaradi poškodbe. Kot je sporočilo njegovo moštvo, si je ruski napadalec poškodoval nogo na nedeljski tekmi v St. Louisu, okrevanje pa bo trajalo dva ali tri tedne.

Klub je bil skromen pri informacijah o poškodbi, saj trener Dan Bylsma ni razkril niti tega, katero nogo si je Malkin poškodoval. Znano je le, da je poškodbo staknil že, ko je bil prvič na ledu, nato je sicer odigral do konca, v ponedeljek pa ni treniral. Bylsma je dodal, da operacija ne bo potrebna, ruski zvezdnik pa bo nared za končnico, ki se v NHL začenja 16. aprila.

Malkin je v tej sezoni zbral 72 točk in je sedmi strelec tega tekmovanja, čeprav je že manjkal na 11 tekmah. Pingvini so trenutno na drugem mestu vzhodne konference, za Bostonom zaostajajo sedem točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.