Slovenija
23 ogledov

Malo bolje bo, a dež še ne bo ponehal

vreme dežnik dež nevihta Shutterstock
Vremenoslovci za danes napovedujejo oblačno vreme, padavine bodo od juga postopno oslabele, čez dan pa se bo oblačnost trgala. Na Vipavskem opozorilo pred poplavami.

"Popoldne bodo nastale še krajevne plohe in kakšna nevihta," pravijo pri Agenciji za okolje. "Le v Posočju bo ostalo bolj oblačno z občasnimi padavinami. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 stopinj Celzija."

Reka Vipava v zgornjem toku in njeni pritoki hitro naraščajo. "Do predvidoma popoldneva se bo Vipava vzdolž celotnega toka razlivala v manjšem obsegu na območjih pogostih poplav," napovedujejo pri Arsu. 

Razlivanja na zahodu in v osrednji Sloveniji

Predvsem dopoldne in sredi dneva bodo na zahodu in v osrednji Sloveniji še možne krajevne nevihte in hitri porasti manjših vodotokov.

 

Jutri bo dokaj sončno, predvsem v zahodni in severozahodni Sloveniji pa bo več oblačnosti, tam bodo občasne padavine, deloma plohe, pogostejše bodo v severozahodnih krajih. 

"Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo," napovedujejo pri Arso. "Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju in na Goriškem okoli 18, najvišje dnevne od 25 do 29 stopinj Celzija, nekoliko hladneje pa bo v severozahodnih krajih."

V noči na petek spet več padavin

V noči na petek se bodo padavine na zahodu spet nekoliko okrepile in prehodno zajele tudi južno in osrednjo Slovenijo.

V soboto bo proti našim krajem od jugozahoda še pritekal razmeroma topel in suh zrak, v nedeljo pa bomo že občutili vpliv višinskega jedra hladnega zraka, ki se bo v naši bližini zadrževalo tudi v prvi polovici prihodnjega tedna.

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 1
  • JT_Thomas 10:17 15.junij 2016.

    ...bomo letos spet imeli uscano poletje, kot pred 2 letoma....