Slovenija
136 ogledov

Plačali tipkarsko napako

Državno pravobranilstvo Saša Despot
Država od Ilirske Bistrice terja nazaj 366 tisoč preveč nakazanih evrov.

"Napaka se je zgodila na pravobranilstvu v Ljubljani, a je tri leta ni nihče opazil," razlaga koprska pravobranilka Mojca Ivančič Jelačin.


Zgodba, ki jo bo razrešilo okrožno sodišče, se je zapletla leta 2010, ko so na pravobranilstvu ugotovili, da so v Ilirsko Bistrico za povračilo vlaganj občanom v javno telekomunikacijsko omrežje nakazali preveč denarja. Po izračunu pravobranilstva bi 80 prebivalcem zaselka Podgrad v omenjeni občini za to, ker so sami poskrbeli, da so do njihovih domov pripeljali telefonske priključke, skupno pripadlo 16.300 evrov. Zaradi tipkarske napake pravobranilke v Ljubljani, ki je zdaj sicer že upokojena, pa so na račun občine (ta je nato skrbela za delitev) v imenu države nakazali 383 tisoč evrov. Občina pa je upravičencem nakazala le del prejetega zneska.

Ljudje so se razburjali

Ker se je po Ilirski Bistrici kmalu razvedelo, da je od države prišlo več denarja, kot so ga prejeli ljudje, so ti na različnih naslovih opozorili, da vsega nakazanega denarja niso dobili. Odvetnica enega od upravičencev je prišla tudi na pravobranilstvo in tedaj so napako odkrili.

Komentarjev 10
  • upravičenec 21:07 13.junij 2013.

    PRAOBRANILSTVO SE JE ZMOTILO PA ŠE KAKO,ČE JE OBRAČUNALO SAMO DEL POGODBE Z PTT ,NE PA TUDI DRUGI DEL,KI SE JE NANAŠAL NA VLAGANJE-MATERIALA DELONIH UR -JE NAPAČNO OBRAČUNANA CELA SLOVENIJA.PRAVOBRANILSTO JE IMELO ZA TA NAMEN 5 RAČUNALNIŠKIH PROGRAMOV IN ...prikaži večN PA PRANILNIK URADNI LIST ŠT.92/2006 .SAMO EN PRIMER IZRAČUNA PO TABELI ROČNI IZKOP JARKA 31.880 TOLARJRV NA TRDEM KAMNU.LETA 1982 NI BILO STROJEV NA RAZPOLAGO.V PODGRADU SMO TAKRAT UPORABLJALI LOPATE,KRAMPE IN PRIDNE ROKE.VSE SMO NAREDILI SAMI,PTTU PA VSE DRAGO PLAČALI .ČE SO VSEM RAČUNALI,DA SOVREDNOST DINARJEV PRETVORILI V MARKE ,NATO PA ŠE V EVRE HVALA PA TAKO RAČUNANJE.

  • spenjac 11:47 13.junij 2013.

    hitro še odškodninsko tožbo vložit zoper pravobranilko, da ne bo zadeva zastarala (5 let od nakazila občini). Če občina vrne boste pač izgubili 2-3 tisoč za sodne stroške, ampak če občina ne vrne boste od pravobranilke lahko izterjali nazaj vseh ...prikaži več 383 + obresti. Je pravobranilka iz Ilirske Bistrice?

  • Rozzeto 10:29 13.junij 2013.

    In potem javna uprava pricakuje podporo ostalih drzavljanov. Nesposobnezi.