Slovenija > Črna kronika
253 ogledov

Malomarna mati bo morala v zapor

Okrožno in višje sodišče v Ljubljani Saša Despot
Okrožno sodišče v Ljubljani je zavrnilo predlog za alternativno prestajanje kazni Martini Furlan, ki je bila pravnomočno obsojena zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti devetmesečne hčerke Lucije ter zanemarjanja in surovega ravnanja z otrokom.

Ljubljansko okrožno sodišče je namreč staršema - Furlanovi in Žigi Birsi -, ker sta povzročila smrt njune takrat osemmesečne hčerke Lucije zaradi kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti in zanemarjanja mladoletne osebe naložilo vsakemu po leto in osem mesecev zapora, poroča Delo.

Na sodbo so se pritožili tako obsojena starša kot tožilstvo, višje sodišče pa je obsojencema prisodilo nekoliko nižjo kazen za povzročitev smrti iz malomarnosti, in sicer leto in dva meseca namesto leta in pol. Je pa po drugi strani višje sodišče glede kaznivega dejanja zanemarjanja otroka namesto štirih mesecev zapora staršema naložilo osem mesecev zapora, enotna kazen pa je nekoliko nižja, kot jo je določilo sodišče prve stopnje.

Pokojna Lucija je bila rojena avgusta 2009 brez zdravniške pomoči. Starša je nista vodila na preglede k zdravniku, prav tako je nista dala cepiti. Tudi ko je zbolela, nista poiskala zdravniške pomoči, tako da je Lucija umrla doma. Obdukcija je pokazala, da je otrok pred smrtjo preboleval pljučnico, bil je tudi dehidriran in kronično slabokrven.

Komentarjev 27
  • puksicd 20:11 18.april 2015.

    Torej dejansko ne razumeš ... Nisi sogovornik. Piši si sam.

  • puksicd 20:10 18.april 2015.

    Dojenčka ubiti z vegansko dieto pa je civilizirano? To je umor. Umor pa je kaznivo dejanje. Kaj ti ni jasno?

  • Igor Đukanović 20:02 18.april 2015.

    Res civilizirano.