Svet
54 ogledov

Mama pariškega samomorilca z bombo o sinovem dejanju

Pariz po napadih EPA
Mati enega izmed pariških napadalcev skuša oprati sinovo ime; novinarjem sporoča, da njen sin gotovo ni imel nikogar namena ubiti, izpostavlja, da se je mogoče razstrelil zaradi stresa.

31-letni Ibrahim Abdeslam se je v okviru nedavnih napadov v Parizu razstrelil pred lokalom Comptoir Voltaire nedaleč stran od koncertne dvorane Bataclan, kjer se je v petek 13. novembra zgodil pravi pokol.

Njegovega brata, Mohameda Abdeslama so policisti priprli v Bruslju le dan po pariških napadih; tretji brat, Salah, pa je policiji ušel. Policija je izpustila priložnost njegovega prijetja med zaslišanji na francosko - belgijskem mejnem prehodu po napadih v Parizu. Tretji brat je trenutno predmet iskanj policistov po vsej Evropi. Informacije o bratih niso ves čas usklajene; medtem ko so nekateri že poročali o tem, da je prijet, so oblasti to zanikale. Podobno je z njegovim bratom Mohamedom.

Mama je stopila v bran svojim sinovom, predvsem Ibrahimu. Preko sorodnikov je novinarjem sporočila, da njen sin zagotovo ni imel nobenega namena nikogar ubiti in da se je morda razstrelil zaradi prevelikega stresa.

Najel je tudi avtomobil

To ni bil njegov načrt, zagotovo ni bil. Tudi dejstvo, da je njegov samomorilski jopič eksplodiral, pri tem pa ni bilo ubitih, veliko pove,” je mama sporočila javnosti, njeno izpoved med drugim objavlja tudi Daily mail.

Dva dni pred napadom smo se še videli. Nobenih znakov ni bilo, da načrtuje nekaj tako nasilnega,” je še sporočila mama, ki je sicer novinarjem priznala, da je njen sin dlje časa preživel v Siriji.

Še en član širše družine, ki ni želel biti imenovan, je zatrdil, da Ibrahim nedvomno ne bi pristal, da postane samomorilski napadalec in da je nemara eksploziv predčasno eksplodiral. “Morda je temu zares botroval stres,” je komentiral.

V tem napadu pred lokalom Comptoir Voltaire ni bilo smrtnih žrtev, eden izmed mimoidočih je bil hudo poškodovan. Ibrahim je bil tudi tisti, ki je najel avtomobil, s katerim so se teroristi odpeljali do svojih ciljev. Avtomobil so po napadih našli v Montreuilu, bil je poln orožja in razstreliva. 

PREBERITE TUDI:

Kmalu lahko spet udarijo, tudi drugod

Komentarjev 15
  • airwave71 13:47 19.november 2015.

    Aha, zdaj razumem njegovo mamo, da to "zagotovo ni bil njegov načrt". Tudi jaz verjamem, da se najbrž ni nameraval razstreliti na mestu kjer ni bilo ljudi. "Žal" mu očitno ni uspelo priti tja, kjer bi bila večja množica. Toliko o nenačrtovanem...

  • krtmen1 12:00 19.november 2015.

    Kaj moderator? Smo spet tako preklet tolerantni, a? Zato pa smo tam k smo. Pej se pritoževat v Pariz.

  • mph 15:47 17.november 2015.

    Ko bi bila vsaj tiho ... mislim, da je skrajnji čas, da še njo preiščejo. Zaradi stresa se je mesece uril in pripravljal kako pobit čimveč ljudi. Njo bi pa morali zapret že zaradi soodgovornosti, ker je iz besed jasno, ...prikaži več da je bila z njim na isti valovni dolžini.