Šport > Nogomet
34 ogledov

Mamić v novem monologu: "Ni nas prinesla štorklja"

Mamić Dinamo Zagreb Evropska liga po porazu s Černomorcem Davor Puklavec/Pixsell
Dan po še enem evropskem porazu v Evropski ligi je bil znova odličen dan za govor izvršnega predsednika zagrebškega Dinama Zdravka Mamića.

Dinamo po porazu z ukrajinskim Černomorcem v Evropski ligi čaka veliki hrvaški derbi s Hajdukom, ki bi se znal v zgodovino vpisati kot prvi, kjer bosta moči na severni tribuni zagrebškega stadiona združili obe največji hrvaški navijaški skupini Bad Blue Boys in Torcida.

Zagrebčani in Splitčani, sicer nepomirljivi nasprotniki, so se pred tekmo v prestolnici dogovorili za "pakt o nenapadanju", navijači iz metropole pa so Dalmatince celo povabili na severno tribuno, kjer bi skupaj skandirali proti Hrvaški nogometni zvezi (HNS) in drugim nogometnim delavcem, tudi Zdravku Mamiću.

Ukaz vsem, da pregazijo Hajduk na obeh tekmah

Prvi mož Dinama se je na petkovi novinarski konferenci znova dotaknil široke palete tem in na tekmo odkrito povabil splitske privržence, od katerih po njegovih besedah ne bodo zahtevali posebnih vavčerjev pri nakupu vstopnic. Razkril je tudi, da bo na nedeljskem referendumu obkrožil DA.

"Sprejel sem odločitev! Navijači Hajduka bodo lahko južno tribuno koristili brez kakršnihkoli vavčerjev. Lahko pridejo na blagajne na stadionu in mirno kupijo vstopnico, enako pravilo velja za vse tiste, ki bodo hoteli na zahodno ali vzhodno tribuno. Pozivam vse Bad Blue Boyse, da se vrnejo na svojo tribuno. Želim, da Dinamo v fer in športni borbi pregazi Hajduk kot plitki potok in v nedeljo in v sredo v pokalu. To je ukaz vsem v ekipi," je svoj monolog začel Mamić, čigar moštvo je v letošnji Evropski ligi povsem zasenčila Rijeka mariborskega trenerja Matjaža Keka.

S takšnimi trenerji bi propadla tudi Messi in Ronaldo

 

"Čestitke Rijeki, postal sem njihov veliki navijač. Ko se gre o Dinamu, bi želel čestitati svojemu bratu in strokovnemu štabu, ki je ekipo uspela dvigniti s samega dna. To, kar so naredili vsi trenerji 'neznalice' v zadnjih nekaj mesecih je strašno, moj brat Zoran pa je preko noči prerodil ekipo, zmanjkalo je le nekaj sreče. Ti trenerji 'neznalice' vzamejo odpravnine, vredne nekaj tisočakov, nato pa dan po odhodu komentirajo, kaj bi bilo potrebno storiti v Dinamu. Lahko jih je sram. Zoranu in njegovim sodelavcem lahko le nosijo stožce," je nadaljeval Mamić.

"Igralci so pokazali, da imajo ogromen potencial, ampak niso uigrani, dobivamo gole kot majhni otroci. S takšnimi trenerji bi propadli tudi (Lionel) Messi, (Cristiano) Ronaldo in (Zlatan) Ibrahimović. Najpomembneje v nogometu je imeti delo, disciplino in taktiko, ti pa nimajo pojma niti v eni od teh kategorij. Ima me, da bi se ubil. Česar se dotaknem, se spremeni v zlato, edino s trenerji nisem imel sreče. Če bi jutri prišel Vaha (Vahid Halilhodžić, op. a.), bi se takoj umaknil iz Dinama, on bi modre popeljal med 'top 20' klubov v Evropi. To je trener, drugi niso nič."

"Ni nas štorklja prinesla na ta svet"

Mamić je za konec razkril, da bo na nedeljskem referendumu glasoval 'za'. Hrvaški volivci bodo na razvpitem referendumu morali odgovoriti na vprašanje, če so za to, da bi v ustavo zapisali določilo, da je zakon skupnost moškega in ženske, kar je razdelilo javnost, v tujini pa je odločitev za referendum odmevala kot odločitev proti istospolno usmerjenim državljanom.

"Jaz, Zdravko Mamić, sem brezpogojno ZA! V nedeljo bom šel z zadovoljstvom na referendum in obkrožil 'za', imam dolžnost proti moji materi in mojim otrokom. Kakšen bi to bil sin ali oče, ki bi jim zanikal, da je poroka skupnost moškega in ženske. Jaz se počutim ogroženo, ne pa oni, mene so dvakrat privedli s tega stadiona, dobil pa sem obtožnico od enega do desetih let zapora," je piko na i svoji predstavi pritisnil Mamić.

"Drugič sem v zaporu pristal, ko sem na sebi lasten način opisoval lik in delo ministra (Željka) Jovanovića. Dve noči sem preživel v zaporu, ne bom več tiho, v imenu mojega dedka, babice in otrok sem jaz ZA!!! Ali je zakon skupnost moškega in ženske? Seveda, da je, ni nas štorklja prinesla na ta svet. Vem, da bodo zdaj pripravili še večji pekel in meni in Dinamu, ampak jaz sem še tu in bolje je, da živim eno minuto častno, kot da bi bil sto let 'fukara'. Jaz nimam nič proti nikomur in ne mislim, da imam več pravic od kogar koli. Ne boste vi mene učili, kaj naj jem in kako naj se oblačim. Pa kaj potem, če mi je všeč narodna glasba, jaz sem se naposlušal več simfonij, Pavarottija in ostalih, ampak rad imam tudi narodno glasbo, všeč mi je, ko mi gre po žilah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.