Šport > Nogomet
47 ogledov

Mamića že na prostosti

Zdravko Mamić pogosto izgubi kompas. Žurnal24 main
Zunajobravnavni senat zagrebškega sodišča je sprejel varščine, ki so jih v zameno za obrambo s prostosti ponudili znani hrvaški nogometni delavci Zdravko in Zoran Mamić ter Damir Vrbanović.

Okoli 18. ureje trojica, ki naj bi nogometni klub Dinamo in hrvaško državo oškodovala za več kot 17 milijonov evrov, že zapustila zapor.

Vodilni dvojček zagrebškega nogometnega moštva Dinamo, brata Zdravko in Zoran Mamić, ter izvršni direktor Hrvaške nogometne zveze (HNS) Damir Vrbanović so pred kratkim skupaj ponudili 7,5 milijona kun (987.000 evrov) varščine, a je sodišče znesek zvišalo na 12 milijonov kun (1,58 milijona evrov).

Že nekaj ur po odločitvi sodišča so nakazali potreben denar, ki naj bi ga zagotovili njihovi prijatelji, ter zapustili zapor v Remetincu. Zdravko Mamić je moral nakazati sedem milijonov kun (921.000 evrov) varščine, njegov brat Zoran štiri milijone kun (526.000 evrov), Vrbanović pa milijon kun (131.500 evrov). Sodišče je sicer zavrnilo predlog, da bi kot varščino zastavili hišo Zorana Mamića, ki je ocenjena na 20 milijonov kun (2,63 milijona evrov).

Zdravko Mamić je pred številnimi novinarji, ki so jih pričakali pred zaporom, izrazil prepričanje, da bosta z bratom dokazala svojo nedolžnost. Kot je dejal, se bodo borili za pravice osumljencev, ki ne smejo govoriti o svoji plati zgodbe ali o podrobnostih preiskav proti njim, medtem ko lahko mediji oblikujejo različne konstrukcije, kot je tudi v njegovem primeru.

Osumljeni se bodo branili s prostosti pod pogojem, da ne bodo vplivali na priče ali ponovili kaznivih dejanj, katerih jih bremenijo. V nasprotnem primeru bodo morali znova v pripor in bodo ostali brez varščin. Neuradno naj bi bila med več deset pričami tudi znana hrvaška nogometaša Luka Modrić in Dejan Lovren, ki sta nekoč igrala za Dinamo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.