Magazin > Lepota & telo
62 ogledov

Mamice lahko z otroki vadijo brezplačno

Žurnal24 main
Z jogo se boste naučile poslušati sebe in otroka, vadite pa jo lahko doma ali pa v sklopu organiziranih vadb. V Ljubljani tudi brezplačno.

"Jogica (joga za mamice z dojenčki) mamico najprej umiri. Če je mama mirna in zadovoljna, je takšen tudi dojenček in pozneje otrok. Skupaj se učimo miru, hvaležnosti in skrbi zase. Učimo se slišati sebe in otroka," pravi Petra Arula, certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga.

Najprej se sprosti mama

Ko so dojenčki še mirni in čisto zadovoljni z opazovanjem okolice ali igro z igračkami, začnejo mamice z nekaj preprostimi razteznimi vajami. "Posvetimo se razvajanju s čisto nežno masažo, ljubkovanjem obraza in telesa, z veliko ljubeznijo do sebe in hvaležnostjo do vsega, kar nam da naše telo. Sledita dihanje in om skupaj z dojenčkom na prsih, da začuti vibracijo," nadaljuje strokovnjakinja.

Otroka ne silite

Potem so na vrsti masaža in vaje za dojenčka, ki se med jogo ves čas prilagajajo dojenčkom in njihovemu počutju. "Ni pomembno, da z dojenčkom naredita vse vaje, pomembno je, da se imata na jogici lepo in da se povezujeta. Dojenčka v nič ne silimo. Če ne želi pokrčiti nogice, jo malo potresemo, sprostimo, požgečkamo in prej ali slej bo želel nogico tudi pokrčiti," še pravi.

Vadite tudi doma

Zadnjih pet minut je ponovno namenjenih mamicam. "Skozi vodeno fantazijo jih sprostim, da se napolnijo z lahkotnimi energijami ter se osredotočajo le nase in na lepe občutke," dodaja Arula, ki mamicam priporoča, da vse vaje izvajajo tudi doma, na blazini ali previjalni mizi, saj so vaje zelo preproste.

Obisk, ko začutite same

Mamica naj se odloči za jogo, ko začuti sama. "Nekatere pridejo že pri otrokovih dveh mesecih, nekatere pri šestih. Ko si zaželijo družbe drugih mamic, ko se jim zazdi, da je otrok že dovolj velik za nove podvige zunaj dnevne sobe ... Povsem po lastni presoji," zaključuje učiteljica joge.

Vadite brezplačno

Jogice za dojenčke in mamice se lahko vsak četrtek udeležite brezplačno, in sicer v Cityparkovem otroškem parku v Ljubljani. Poteka od 9.30 do 10.15. Predhodna prijava ni potrebna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.