Magazin > Lepota & telo
46 ogledov

Mamini sinčki zaslužijo več

mati mama sin veselje sreča Shutterstock
Moški, ki so bili v otroštvu zelo navezani na svojo mater, v povprečju zaslužijo 60 tisoč evrov več kot tisti, ki niso bili mamini sinčki.

Večina žensk se, če se le da, skuša izogniti moškim, ki so pretirano navezani na svojo mater. Vendar so rezultati nedavne raziskave pokazali, da so lastnosti moškega, ki mu njegova mama pomeni vse na svetu, lahko tudi pozitivne.

Mamini sinčki imajo boljše poslovne rezultate in več zaslužijo kot moški, ki nimajo tako pristne in globoke vezi s svojo materjo. Če bi pogledali primer v številkah, bi mamini sinčki lahko zaslužili kar 64.000 evrov več kot drugi moški.

Podatek je del večje raziskave, ki so jo opravili na Harvardu, kjer so preverjali, kaj vse naredi moške srečne. 268 moških so spremljali že od leta 1938., in sicer od ranega otroštva do pozne starosti.

Rezultati so pokazali, da se osebnost najbolj spreminja v zreli dobi, en faktor iz otroštva pa vpliva na osebe, ko odrastejo. Tisti, ki so bili bolj navezani na mater, so celo manjkrat zboleli za demenco v starosti.

Zanimiv je tudi podatek, da odnos z očetom v otroštvu, ne glede na to, kakšen je bil, ni imel večjih vplivov na življenje moškega v odrasli dobi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.