Šport > Nogomet
19 ogledov

Man Utd prvič v sezoni brez zmage

wayne rooney EPA
Na Old Traffordu so "rdeči vragi" proti Newcastlu neuspešno lovili tretjo zaporedno zmago v letošnji Premier ligi (0:0).

Manchester United je slavil v prvih dveh kolih Premier lige proti Tottenhamu in Aston Villi, med tednom je bil v kvalifikacijah za Ligo prvakov boljši tudi od belgijskega Brugga. Zmagoviti niz se je, kljub premoči "rdečih vragov", končal na domači tekmi proti Newcastlu (0:0).

Louis
van Gaal je v začetno enajsterico prvič postavil Bastiana Schweinsteigerja, mesto v začetni postavi je obdržal tudi Wayne Rooney. Pri Newcastlu je od prve minute premierno zaigral srbski napadalec Aleksandar Mitrović.
Že v četrti minuti so domači navijači skočili na noge, ko je Rooney zadel po globinski podaji Juana Mate, vendar so sodniki gol razveljavili zaradi dvomljivega prepovedanega položaja. Domači kapetan je kamlu poskusil še z razdalje, a meril toćno v Tima Krula.

V naslednjih minutah je bil v glavni vlogi Mata. Rdeči vragi so pritiskali in Španec je v 12. minuti izvajal prosti strel iz obetavnega položaja, sprožil je preslabotno.

Tri minute kasneje je nekdanji član Valencie in Chelseaja prišel do strela na desni strani kazenskega prostora, Krul je bil dobro postavljen za strel na prvo vratnico. 

Sredi polčasa se je opogumil tudi Newcastle in na začetku 24. minute je z glavo odlično streljal Mitrović, zadel pa je prečko gola Sergia Romera. Le nekaj trenutkov kasneje je po levi zdrvel Memphis Depay, toda po preigravanju vratarja pred vrati ni našel soigralca. Do konca prvega polčasa so imeli domači terensko premoč, vendar so tudi gostje nekajkrat zapretili, lepše priložnosti pa nismo več videli.

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.