Magazin > Film & Glasba & TV
213 ogledov

Manca Košir: "Soočiti se s strahovi je zdravilno“

manca košir Mimi Antolovič/RTVS
Sredini večeri na TVS bodo v znamenju pogovorne oddaje Čas za Manco Košir, v katerih bo voditeljica razpirala občutljive teme v družbi.

Oddaja Čas za Manco Košir bo prvič na sporedu v sredo, 30. septembra, ob 20.30 na 2. programu Televizije Slovenija. V večernih pogovorih bo gostiteljica Manca Košir z gostoma pletla niti življenja o stvareh, ki nas bistveno določajo – družina, ljubezen, smrt, strahovi, upanje, zdravje, bolezen, … S svojo odločnostjo, ljubeznijo do sočloveka, duhovno naravo in odprtostjo bo razpirala občutljive teme v družbi, se dotikala tabujev in stereotipov, o njih govorila sproščeno ter z gledalci delila svoje dolgoletne izkušnje in spoznanja o bivanjski modrosti.

Voditeljica Manca Košir pa dodaja: "Ena od oddaj bo posvečena strahu, saj nas je vse bolj in bolj strah, vse več je tesnobe v teh časih. Soočiti se s strahovi je zdravilno, zato bo naša oddaja nežno zdravilce za dušo in srce." ter še razkriva, zakaj je sprejela ta izziv: "Rada sem med ljudmi, z ljudmi in za ljudi. Taka je moja narava. Rada komuniciram z ljudmi na najrazličnejših področjih in se na ta način največ naučim. Saj poznate moj moto, ki me vodi že vse odraslo življenje: Učim se, torej sem."

Serija pogovornih oddaj bo uglašena s pesmijo Toneta Pavčka Ne bojte se življenja, kar je tudi eno od sporočil voditeljice gledalcem: "Gre za to, da se ne bojimo življenja in si upamo misliti na smrt. Kajti brez zavedanja minljivosti in umrljivosti ne zmoremo biti zares globoko hvaležni za to, da živimo. Da še dihamo! Čeprav nam življenje prinese veliko hudega, bolečine in strahove, nam prinaša še več lepega: dobroto, lepoto, ljubezen. Zaradi tega je vredno živeti polno in radostno, z odprtim srcem in radovednega duha do poslednjega izdiha, ko bomo zaprli veke za ta svet in se vrnili tja, od koder smo zares doma."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.