Šport > Nogomet
41 ogledov

Srake do velike točke v boju za obstanek

Sergio Agüero EPA
Po zaostanku z 0:2 v prvem polčasu je Newcastle v boju za obstanek vendarle prišel do sila pomembne točke. Manchester City z zmago ponovno na tretje mesto.

Na prvi tekmi 35. kola sta se v angleški eliti med seboj pomerila Manhester City in Stoke City. Domači so v prvem delu prevladovali in v 35. po podaji iz kota Jesusa Navasa prišli do vodstva po zaslugi strela z glavo Fernanda. V 43. minuti je Ryan Shawcross s hrbta nepravilno oviral Kelechija Iheanacha, sodnik Robert Madley pa je brez oklevanja pokazal na belo točko. Sergio Agüero je suvereno pristopil k izvajanju in brez težav matiral vratarja gostov.

V drugem delu so se prebudili tudi gostje, a do nevarnejših priložnosti niso prihajalo. So pa meščani dokončno razblinili upe gostov po uspehu v 64. minuti, ko je po levi akciji na desni strani Pablo Zabaleta s podajo v kazenski prostor našel Iheanacha, ki je brez težav zadel za 3:0. Piko na i je deset minut kasneje postavil Iheanacho, ki se je po podaji Wilfrieda Bonyja sam znašel pred vratarjem Shayjem Givnom, ga obšel in postavil končnih 4:0.

Srake po preobratu do pomembne točke

Liverpool je povedel že v 2. minuti, ko je dolgo podajo Alberta Morena lepo zaustavil Daniel Sturridge ter s strelom iz obrata premagal vratarja gostov. Moreno je drugo asistenco vknjižil po pol ure igre, ko je na robu kazenskega prostora našel Adama Lallano, ki je s prekrasnim strelom v desni zgornji vratarjev povišal prednost Redsov.

Domači so v drugem delu prišli do znižanja v 48. minuti, ko je po podaji Vurnona Anite z glavo zabil Papiss Cisse. Slednji je imel štiri minute kasneje priložnost za izenečanje, a se je po hitrem protinapadu, ko se je znašel sam pred vratarjem, zapletel. Upanje na obstanek v ligi je za goste povrnil Jack Colback, ki je v 66. minuti vletel na izbito žogo obrambe domačih in s pomočjo domače obrambe presenetil Simona Mignoleta in izenačil na 2:2.

Chelsea in Southampton suverena v gosteh

Chelsea je proti Boutnemouthu povedel že v 5. minuti, ko se je po podaji Cesca Fabregasa sam pred vratarjem znašel Pedro. Prednost je v 34. minuti podvojil Eden Hazard, ki je s strelom z razdalje ob prvo vratnico premagal nemočnega Arturja Borusa. Le dve minuti kasneje je za domače z udarcem z glavo znižal Tommy Elphick.

Fabregas je v 71. minuti vknjižil še tretjo asistenco na tekmi. V ogenj je poslal Williana, ki je z lobom premagal Boruca za 1:3, končni rezultat pa je v sodnikovem dodatku postavil Hazard s svojim drugim zadetkom na srečanju. 

V Birminghamu, kjer domuje novi drugiligaš Aston Villa so tudi tokrat gledalci videli nov poraz domačih. Zadetek za goste je najprej po četrt ure igre dosegel Shane Long, ki je po predložku Ryana Bertranda z leve neovirano zadel z glavo, v 39. minuti pa je Dušan Tadić po protinapadu in podaji Longa žogo zabil v prazno mrežo za 0:2. Zadetek za priključek je v sodnkovem podaljšku prvega polčasa po odbiti žogi dosegel Ashley Westwood.

Naveza Long - Tadić je v 71. minuti znova udarila. Long je na robu kazenskega prostora našel Tadića, ta pa je s pomočjo branilca povišal na 1:3. Znova je domače vsaj točki približal Westwood, ki je zadel z leve, a je končni rezultat v 94. minuti postavil Sadio Mane. Aston Villa je tako vknjižila še deseti zaporedni poraz.

Premier liga, 35. kolo:

Manchester City - Stoke City 4:0 (2:0)
Fernando 35., Agüero 43./11-m, Iheanacho 64., 75.

Aston Villa - Southampton 2:4 (1:2)
Westwood 45+1, 85.; Long 16., Tadić 39., 71., Mane 90+4.

Bournemuth - Chelsea 1:4 (1:2)
Elphick 36.; Pedro 5., Hazard 34., 90+1, Willian 71.
 
Liverpool - Newcastle 2:2 (2:0)
Sturridge 2., Lallana 30.; Cisse 48. Colback 66.

Nedelja ob 15.05:
Sunderland - Arsenal

Ob 17.15:
Leicester - Swansea 

Ponedeljek ob 21.00:
Tottenham - West Bromwich 

Torek, 10. maja, ob 20.45:
West Ham - Manchester United 

Sreda, 11. maja, ob 20.45:
Norwich - Watford 

Že odigrano: Crystal Palace - Everton 0:0

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.