Šport > Nogomet
45 ogledov

United v 93. minuti do finala!

Anthony Martial, Manchester United - Everton EPA
V polfinalu najstarejšega klubskega tekmovanja na svetu sta se na Wembleyju pomerila Everton in Manchester United. Fantastičen obračun je v 93. minuti odločil Martial.

V polfinalu najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu sta se pomerila Everton in Manchester United. Prvo priložnost na srečanju so v 4. minuti imeli nogometaši Evertona. Romelu Lukaku je po dolgi podaji vratarja Joela Roblesa in odličnem sprejemu sam prišel pred vratarja Davida de Geo, ga preigral ustrelil proti vratom, kjer pa je požrtvovalno z golove črte posredoval Wayne Rooney in preprečil hitro vodstvo karamel.

Rooney je v 11. minuti z dolgo podajo odlično zaposlil Jesseja Lingarda, ki pa je nastreljal le Roblesa. Razgibano srečanje je v prvem polčasu prineslo številne priložnosti. Karamele so pretile predvsem iz protinapadov, Rdeči vragi pa so do nove priložnosti prišli v 21. minuti, ko je Anthony Martial ustrelil močno, a mimo desne vratnice vratarja gostov.
Rdeči vragi so v vodstvo prišli v 34. minuti, ko je proti svojemu bivšemu klubu po prodoru po levi in podaji Martiala zadel Marouane Fellaini.

V drugem delu so nogometaši iz mesta Beatlov prišli do najstrožje kazni. Timothy Fosu-Mensah je v 57. minuti znotraj kazenskega prostora nespretno podrl Rossa Barkleyja. K izvedbi je pristopil Lukaku, ustrelil močno v desni spodnji vratarjev kot, a je De Gea njegovo namero prebral in fantastično ubranil strel Belgijca. Le minuto kasneje je Barkley poskusil še s prostega strela, a je bil najboljši vratar letošnje angleške elite znova odlično postavljen.

Fellaini je imel v 65. minuti novo lepo priložnost. Martial mu je žogo lepo poslal v prostor, visoki Belgijec je prišel do strela, a mu je Phil Jagielka strel požrtvovalno blokiral. Pri tem ga je žoga sicer zadela v roko, a je sodnikova piščalka tokrat ostala nema.

Toffeeji so v 75. minuti prišli do izenačenja. Gerard Deulofeu, ki je v igro vstopil 5 minut prej je podal z desne, Chris Smalling pa je z nespretno reakcijo premagal lastnega vratarja. Modri bi lahko v 82. minuti prišli do popolnega preobrata, ko so v akciji sodelovali Deulofeu, Barkley in Lukaku, strel slednjega pa je v zadnjem trenutku blokiral Fellaini.

Martial je v 93. minuti popeljal Manchester v finale. Fantastično tekmo je odlično zaključil Ander Herrera, ki je pet minut po vstopu v igro odlično zaposlil Francoza, ki je z golom prinesel Unitedu 19. uvrstitev v finale FA pokala. Nasprostnika bodo Rdeči vragi dobili jutri, ko se bosta pomerila Crystal Palace in Watford.

Fa pokal, polfinale:

Everton - Manchester United 1:2 (0:1)
Smalling 75./ag; Fellaini 34., Martial 93. 
Lukaku (Everton) je v 57. minuti zastreljal 11-metrovko.

Nedelja ob 17:00:
Crystal Palace - Watford

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.