Šport > Nogomet
12 ogledov

Guardioli uspelo, Mourihnu pač ne

manchester united EPA
Manchester United je v 10. krogu angleškega prvenstva remiziral z Burnleyjem (0:0). Vodilni Manchester City, ki je po številu točk poravnan z Arsenalom, je nadigral West Bromwich (0:4). Topničarji so slavili v gosteh pri Sunderlandu (1:4).

Varovanci Joséja Mourinha so še na četrti zaporedni tekmi angleške Premier League ostali brez zmage. Tekma z Burnleyjem na Old Traffordu se je končala brez zadetkov, čeprav so rdeči vragi proti vratom nasprotnika sprožili kar 37 strelov.

manchester united | Avtor: EPA EPA
Portugalski strateg si je drugi polčas ogledal s klopi, domnevno zaradi protestov pri glavnem sodniku Marku Clattenburgu. Manchester United je nazadoval na osmo mesto lestvice, Mourinho pa po tekmi ni odgovarjal na vprašanja novinarjev.

Pep Guardiola je z Manchester Cityjem, ki kljub zmagi Arsenala ostaja na vrhu prvenstvene lestvice, je po porazu in dveh remijih vpisal nove tri točke za sedmo zmago v letošnji sezoni. Za mirnejši spanec španskega stratega sta poskrbela Sergio Agüero in İlkay Gündoğan.

Arsenal je na gostovanju premagal Sunderland in ohranil stik z vodilnimi meščani. Obe ekipi imata na svojem računu 23 točk. Za topničarje sta gole dosegla Alexis Sánchez in Olivier Giroud.

Tottenham je na White Hart Lanu gostil aktualnega prvaka Leicester City. Ekipi sta se razšli z neodločenim izidom (1:1). Zelo zanimivo je bilo tudi na srečanju Crystal Palaca in Liverpoola. Varovanci Jürgena Kloppa so v prvem delu dvakrat povedli, a so domači v obeh primerih uspeli izenačiti. Redsi so v nadaljevanju tekmo dobili s končnim izidom 4:2 in se po številu točk (23) izenačili s topničarji in meščani.

Premier League, 10. krog:

Sunderland - Arsenal 1:4 (0:1)
Defoe 65.; Sanchez 19., 78., Giroud 71., 76.

Manchester United - Burnley 0:0 (0:0)

Middlesbrough - AFC Bournemouth 2:0 (1:0)
Ramirez 39.; Downing 56.

Tottenham - Leicester City 1:1 (1:0)
Jansseon 44./11m; Musa 48.

Watford - Hully City 1:0 (0:0)
Dawson 83./ag

West Bromwich Albion - Manchester City 0:4 (0:2)
Agüero 19., 28., Guendogan 79., 90.

Crystal Palace - Liverpool 2:4 (2:3)
McArthur 18., 33.; Can 16., Lovren 21., Matip 44., Firmino 71.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.