Šport > Nogomet
18 ogledov

Spopad titanov v gledališču sanj

Pep Guardiola Jose Mourinho EPA
V soboto zgodaj popoldne bomo priča enemu od prvih vrhuncev evropske klubske nogometne sezone.

Čeprav se skupinski del Lige prvakov še ni začel, je že prišel čas za prvi spopad titanov v letošnji klubski sezoni. V soboto ob 13.30 po srednjeevropskem času se bosta na stadionu Old Trafford udarila Manchester United in Manchester City.

Mestni obračun dveh izmed najbogatejših klubov na svetu je ponavadi vroč že sam po sebi, tokrat ima še nekaj dodatnih impulzov zaradi poletnega kadrovanja. Kot ljubitelji nogometa dobro veste, je Man City na mesto prvega moža stroke pripeljal Pepa Guardiolo, Man United pa Joséja Mourinha. Katalonec in Portugalec sta nekoč skupaj službovala pri Barceloni, a od takrat so se stvari precej spremenile. 

Ko sta omenjena trenerja v istem obdobju sedela na klopi španskih gigantov (Guardiola pri Barceloni, Mourinho pri madridskem Realu) je Portugalec pogosto namigoval na to, da je Blaugrana favorizirana s strani sodnikov. Nato je prišlo še do primera, ko je Mourinho s prostom v oko dregnil Guardiolinega pomočnika in kasneje naslednika na klopi Barcelone - sedaj že preminulega Tita Vilanovo.

Mourinho je pred tremi leti zapustil Madrid in odšel v londonski Chelsea, Guardiola je v istem času sedel na klop Bayerna. Vmes sta se srečala le enkrat, ko so bili Bavarci v evropskem superpokalu uspešnejši od Londončanov.

Kaj poreče Zlatan?

Za dodatno draž pa je poskrbel še prihod Zlatana Ibrahimovića na Old Trafford. Švedova epizoda pri Barceloni, ko je bil njegov šef prav Guardiola, je tema številnih analiz in namigovanj, dejstvo pa je, da je po dobrem začetku Ibrahimović izgubil zaupanje trenerja in po letu dni zapustil Katalonijo.

Vse od takrat Zlatan brez dlake na jeziku pove svoje nič kaj bleščeče mnenje o Guardioli. Ena njegovih najbolj znanih izjav je šla takole. "V Barceloni je bilo vse v redu, imel sem težave le z enim človekom - filozofom (Guardiolo, op. a.). Ne vem, kaj se je zgodilo. Je dober trener, a kot človek ni takšen. On sploh ni moški," je med drugim navrgel Zlatan.

Agüerova odsotnost

V soboto bo torej spisano novo poglavje v trikotniku Guardiola - Mourinho - Ibrahimović (slednja sta že prej sodelovala pri Interju).

Gostje se bodo morali znajti brez kaznovanega udarnega napadalca Sergia Agüera, a Mourinho je to že označil kot nevarno, saj Argentinčeva odsotnost pomeni nepredvidljivost Man Cityjeve zasedbe. Vsekakor gre pričakovati s čustvi nabit in fizično intenziven boj.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.